RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan Guillou i Klisterhjerne

Sist oppdatert:
Søndag er det duket for første semifinale i «Klisterhjerne». Eksperter denne gang er utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson, forfatter Jan Guillou og dyrlege Monica Hegglund.

Vinner av første program av Klisterhjerne ble Tromsøgutten Otto Magnus Evenstad (13), som dermed sikret seg en plass i søndagens semifinale. Otto Magnus går på Bjerkaker barneskole i Tromsø. Han spiller i band og musikk er hans store lidenskap - spesielt Beatles. Som særemne har Otto Magnus valgt «Norges geografi».

Karoline bruker fritiden til musikk, hun spiller både piano og synger. I tillegg spiller hun fotball, håndball og jogger aktivt med hunden sin - i perioder. Vil bli berømt musiker og reise til Tyskland.

Andreas Holm Røsberg har også sikret seg en plass i første semifinale. Andreas går på Bjølsen ungdomsskole i Oslo. Han har valgt «kommunismen i Maos-Kina» som sitt særemne. I fritiden driver han med karate, og han har bodd flere år i Afrika.

Alle tre kjemper for å vinne en plass i finalen av Klisterhjerne - 2. juledag.

Ekspert på Afrika

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson er født i Tanzania og gikk syv år på skole i landet før hun og familien flyttet til Norge. Søndag stiller hun spørsmål til elevene om Afrika.

Den afrikanske gruppen Adoro Adoro stiller med trommer og fremfører afrikanske rytmer med låten «Ahoko dance» i studio.

Forelskelse ble til hobby

Forfatter Jan Oscar Sverre Lucien Henry Guillou (hans fulle navn !) har en stor interesse for fugler.

- Jeg og en klassekamerat var forelsket i samme jenten på skolen og han imponerte henne med sine fuglekunnskaper. Jeg pugget fuglenavn på svensk og latin og kunne etterhvert imponere henne mer enn min klassekamerat slik at hun valgte meg. Selv om foholdet tok slutt har jeg fortsatt stor interesse for fugler, forteller en lattermild forfatter til Arne Hjeltnes i kveldens Klisterhjerne.

I søndagens program er Jan Guillou dommer foran monitortavlen når elevene skal opp i temaet «Nordens historie».

På TV 2 søndag 24. oktober 2004 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere