RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan Petter Collier - Et sjokk

Sist oppdatert:
Storaksjonær i skandaleselskapet Sundal Collier Forvaltning, meglerkjendisen Jan Petter Collier, sier at avsløringene til Kredittilsynet kom som et sjokk
I går smalt rapporten om den største skandalen i norsk fondshistorie ut i offentligheten. Kredittilsynet har avdekket massive, gjentatte og svært alvorlige lovbrudd i forvaltningen av fondene i Sundal Collier Fondsforvaltning ASA.

Les mer om skandalen her:

Kort fortalt skal fondenes forvalter, Steinar Strømsnes, ha begått flere lovbrudd blant annet forfordelt aksjer til fond. Dette førte til at styret i selskapet leverte tilbake konsesjonen til å drive denne type virksomhet. Men følgende kan bli mer alvorligere. Involverte aksjemeglere og forvalter Strømsnes kan selv bli forfulgt av lovens håndhevere.

Sistnevnte har ikke bare fått sparken fra sin jobb som forvalter. Han mister etter alle solemerker retten til å drive verdipapirvirksomhet samt at han risikerer å bli straffeforfulgt.

Adm. Direktør Jan Petter Collier i meglerhuset ABG Sundal Collier, er gjennom selskapet Kompetansekapital største aksjonær i Sundal Collier Fondsforvaltning. Han sier til avisen Dagens Næringsliv at han er sjokkert over de mange lovbruddene.

- Vi fikk offentliggjort en foreløpig rapport fra Kredittilsynet som vi ble veldig forbauset over. Vi registrerer at styret og ledelse i selskapet ikke har hatt noen innvendinger mot tilsynets kritikk, sier Collier til avisen.

Han sier at første prioritet for selskapet var å finne andre forvaltere til fondene, noe som er satt bort til fondsforvalterne i Warren Wicklund.

- Nå gjenstår det egentlig bare å finne en avviklingsmodell for selskapet, sier Collier til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere