RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

Jan Thomas: – Dette er ut

Sist oppdatert:
Stilguruen advarer norske menn før sommeren.

(SIDE2): Etter sesonger med mye ansiktshår og skjegg figurerende på trendbarometeret er det igjen klart for raking. Det blir pelsfrie mannebein i vår.

Trend fra USA
Ifølge stylist- og make up artist Jan Thomas er det imidlertid ikke bare skjeggveksten som skal vekk i vår. Vinterpelsen skal av og hårete menn skal gjennom et hamskifte før badeshortsen inntas for sommeren.

– Hårfjerning for menn er en trend som nå kommer fra USA. Det er fantastisk deilig å ikke ha hår på beina om sommeren. Aktive sportsgutter vet hva jeg snakker om! Men menn har et mer reelt valg om å ha hår eller ikke enn kvinner, og når høsten kommer synes jeg det er greit å ha litt hår, sier han.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

- Gutter er forfengelige
Jan Thomas er nylig blitt ambassadør for hårfjerningsprodusenten VEET, og torsdag snakket han til pressen om hår og om hvordan man kan bli kvitt det.

– Vi gutter bryr oss om hvordan jeansene sitter, vi er forfengelige og vi bryr oss om hår vi også, mener han.

Ikke nytt fenomen
Metromenn med lang fartstid har knapt rukket å la håret vokse siden sist tilsvarende tendenser var i vinden. De mest moteriktige tok siste skrik på ordet i 2005, og blottla mer kropp enn strengt tatt nødvendig i årets varmeste måneder. Noen skrik kan det også tenkes å ha blitt under selve hårfjerningen, som ikke alltid er like smertefri som pakningsvedlegget lover.

Heldigvis har Jan Thomas noen enkle kjøreregler for menn som ønsker å bli solbrun på steder som tidligere har vært skjult bak et buskas:

VED BRUK AV HÅRFJERNINGSKREM
Krem er greit å bruke på områder som for eksempel legger og armhuler. Hårene vokser ut igjen etter noen dager.

1. Kjøp deg engangshansker. Menn har en tendens til å grise, og med et par hansker blir alt så mye lettere.
2. Følg med på virketiden! Står det at produktet skal sitte på i fem minutter, så skal det sitte på i fem minutter – ikke ti eller femten. Jo lengre desto bedre gjelder ikke i denne sammenhengen.
3. Bruk fuktighetskrem på området du har fjernet hår ellers kan du risikere å få tørr og irritert hud.

VED BRUK AV HÅRFJERNINGSVOKS
Voks er fint å bruke eksempelvis på brystet og ryggen. Hårene vokser ut igjen etter ca. fire uker.

Du kan enten bruke varm voks eller ferdige strips. Voksing kan gjøre vondt og det kan være lurt å bedøve områdene du har tenkt å vokse før behandlingen. Noen isbiter inni et frottéhåndkle eller en frossen pakke med wokblanding gjør susen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere