*Nettavisen* Nyheter.

Jan Thomas smaker egen medisin

Foto: Herman Dreyer (Side2)

Han kaster terning over de andre kjendisene. Se hva vår moteekspert mener om Jan Thomas og øvrige gjester på Spellmann-festen.

26.01.09 19:36

(SIDE2): Storm Pedersen er stylist med base i New York, og er også kjent som modell, danser og moteredaktør i magasinet MANN. I fjor høst hadde han ansvaret for stylingen på TVNorges «Grease» og i vår er han Grand Prix-stylist.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Som så mange ganger før har han kastet moteterningen for Side2. Denne gangen har han vurdert deltakerne på årets Spellmann-fest.

Les også: Se Spellemann-vinnerne
Alt om Spellemann: Klikk her

Flere bilder: Se nederst

Hva Storm Pedersen mener om helgens festdeltakere ser du her:

Lene Nystrøm
JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Det er dette vi vil ha!!!! Lene har prestert noe som svært få nordmenn har klart, nemlig å bli vårt aller største moteikon, kanskje igjennom tidene. I alle fall hvis jeg skal få bestemme! Hun er ikke fastbundet av norsk design og tør å ta steget lengre enn mange av de andre brunostspisende kjendisene! Lene har sansen, og tør å gå ut av de låste sosiale rammene vi har her i landet. Hun er en stor inspirasjon, og hadde jeg blitt kåt av klær, ville jeg ligget med våte drømmer om garderobeskapet til fru Nystrøm.

Alejandro Fuentes
Denne lille tassen kan jo kle seg jo?! Så utrolig kult at han har klekket ut en så liten og genial detalj som å ha ulike teksturer i dress og vest, med en veldig fin skjorte inni. Det virker jo nesten som om han har fått hjelp til å kle på seg, men uansett så er looken upåklagelig. Hatten sitter svært så bra på det lille hodet hans, og han har klart å skjønne at det går faktisk an å brette opp armer på dressjakker også!

Elisabeth Carew
Elisabeth er en søt skapning, og hun har planlagt ting som matcher kjolen fra BCBG Max Azria og til og med klasket på en liten blomsteroppsats i håret. Det er jo fint nok, men det er ikke gjort sofistikert nok, og med sofistikert mener jeg ikke hun skal ligne på fru. Obama, men det virker som om hun desperat skal tydeliggjøres at hun er gjennomstylet, og det blir rett og slett for klumpete. Men det er bra at hun smiler på dette bildet, for hvis ikke ville hun sett ut som hun er på vei til fire bryllup og en gravferd.

Erlend Bratland
Det er alltid morsomt å se hva Erlend har klekket ut fra gang til gang, og det er fantastisk at vi har en slik person i denne nokså streite kjendisverdenen vår. Men selv om han er som et lite kunstverk, er han jo nesten som en pasient i sin egen lille vernede bedrift, og bør advares om at han noen ganger kan fremkalle epilepsianfall når han kommer ut av skallet sitt. Det er dessverre ikke så mye kvalitet i det han har på seg, og det er fint å bruke makeup, selv om du er gutt, men det hadde vært godt å se det godt gjort. Jeg gleder meg til neste fest, og håper på å bli blåst bort av begeistring.

Guri Schanke
Guri ser flott ut, men jeg begynner å bli litt lei denne skjørtelengden, for den blir litt desperat, eller i alle fall oppfattes slik. Og i melkeforingsområdet er jo puppene skvist oppover som om hun hang opp ned som en trost i taklampa. Det er dessverre ikke sofistikert nok for Guri, som sikkert har dratt mye inspirasjon fra andre homofile stylister som synes pupper er morsomt, og sitter og klapper i hendene av begeistring når de får klemt puppene hennes i uante retninger, slik at hun ser ut som en av deres halvpornografiske, kvinnelige superhelter fra åttitallet. Jeg skulle så gjerne sett Guri i noe mer sofistikert, selv om hun absolutt er pen her også, men hun kunne vært så mye mer.

Hanneli Mustaparta
Dette oser det kvalitet av, og selv om mange av Miu Miu sine kjoler lett kan se rare ut på kroppen, er det jo ingen sak å bære for denne modellfiguren. Dette oser det klasse over, og Elisabeth Carew burde lett la seg bli inspirert av dette håret, for det er overhodet ikke desperat, og oser av en internasjonal sofistikasjon. Og her har vi jaggu klart å skape et nytt ord også.

Henriette Lien
Dette er en nydelig kjole, som kler Henriette svært så godt. Den er passe sofistikert og hun gjør det lurt i å holde stilen svært så enkel, uten for mye fuzz i smykker og tilbehør. Jeg er sikker på at hun kunne slappe godt av denne kvelden, uten å tenke for mye på hva hun hadde på seg, men hadde håret vært slått ut i full blomst, hadde hun endt opp i gamle bohemsynder, og da hadde vi måttet tatt oss en alvorsprat. Et godt valg for en av mange festlige kvelder.

Jan Thomas og Christopher
En terningkaster kan jo også bli terningkasta, og man skal jo stille spørsmålstegn ved sine egne veiledere. Denne duoen kunne jo glidd rett inn i El Divo, eller som pauseunderholdningen for sølvstrupene. De har helt tydelig kledd seg etter hverandre, og det kan være bra, men det kan også virke personlighetsløst og kostymert. Særlig når JT går med en uknyttet sløyfe for å ha en unnskyldning til å vise muskelsammentrekningene i halsgropa. Men Christopher vil jo også vise at han har begynt å få hårvekst på andre steder enn på haken, så de matcher hverandre som to erter i samme ertestuing. Det betyr ikke at det er noe feil med hva de har på seg, for de er veldig godt kledd, og et veldig pent par.

Maria Mena
Maria trives tydeligvis godt i fjorårets boho-chic look, og mikser glamour og ”kjærestejakker” om hverandre. Det er en fin look til henne, og selv om motebildet begynner å dreie seg mot kroppsskulpturerte antrekk, synes jeg Maria skal få leke seg masse med denne stilen, som roper ut at hun absolutt vil være en av de kule jentene i gata.

Marit Larsen
Den høyden på hælen gjør sikkert mang en glamourdronning sår i hjertet, men disse glamourdronningene skal da bare vite at det vil komme mer og mer av denne høyden, men kanskje ikke så klumpete som disse typiske shoe lounge skoene er. Jeg synes det er en artig miks av farger og tyngde i materialer, og det hele får en sofistikert avslutning, nettopp fordi det er Marit Larsen som hadde den i bagasjen. Ville jobbet litt mer med håret her, ikke fordi det trengs, men det kunne bare skapt en sterkere look.

Mia Gundersen
Kan et terningkast bare inneholde ett ord? Dagens ord er: OI! Og dette oiet kan sies på mange måter, med mange forskjellige ansiktsuttrykk og med ulike sinnsstemninger. La oss alle si oi ti ganger, mens vi ser på Mia Gundersen, og se hva det gjør meg deg som menneske.

Nora Noor
Jeg ser hva hun prøver på, og dette er en svært morsom og interessant idé, om den kunne blitt gjort smakfullt. Dette blir litt vel Grünerløkka, som for øvrig er et bra sted, men ”for the name of fashion”, kommer stedet kanskje til motehelvete. Om hun hadde gjort det samme med en kjole fra Giambattista Valli og et par lekre Manolo Blahnik, kan vi snakke. Dette holder ikke.

Pia Haraldsen
Pia kan litt om mote. Det er artig! Hun er ikke den som tør mest. Det er kjedelig! Dette er litt Pia vil være rocka, dette er litt Pia vil være classy, dette er litt Pia vil være glamorøs, dette er litt Pia vil være casual, dette er litt Pia vil mikse stiler, og detter er Pia som faller mellom mange stoler. Utgangspunktet er veldig bra, og jeg elsker buksene, og skoene til er en liten overraskelse fra hennes side. Men for alles skyld, brenn den toppen, og skift hårsveis!

Samsaya
Det er interessant at så dyre paljetter blir så tacky! Dette var jævlig, men det er veldig kult at hun ikke har smykker. Jeg blir helt nervøs av smykker til slike antrekk!

Sichelle
Det virker som om søte Sichelle prøver å rocka seg litt opp, og det er bra, for hvis ikke kan hun lett bli borte i sitt eget sukkerspinneri og dø av en altfor høy glykemisk index. Kjolen er søt nok den, makeupen ikke helt på g, skoene er litt kjedelige, og håret helt greit!

Silje Nergaard
Det er godt at folk prøver å pynte seg, og jeg skal ikke stille krav om at alle skal være ultimate moteikon, for alle har sine greier som de vil ha ta hensyn til. Men vi kan vel få lov til å si at enkelte er kjedelig kledd? Ja, det kan vi, dette er kjedelig. Er det lov å være kjedelig? Ja, det er det også. Og det er helt greit å bare slenge ut et terningkast også som ikke er så høyt også? Ja, det må det faktisk bare være.

Tone Damli Aaberge
Ikke det verste, ikke det beste. Dette er Tone på fest, helt enkelt. En enkel fin kjole fra Designers remix.

1459

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.