RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan vs. Sonia

(Bildemontasje)
Sist oppdatert:
Jan Thomas er hele Norges kjendisstylist, men kan han slå nykommeren Sonia Huanca Vold? Du avgjør.

(SIDE2): - Det er både behov og plass til flere forskjellige stylister i Norge i dag, mener kjendisstylist Jan Thomas.

Han møter nå Sonia Huanca Vold i Baronens store stylist-konkurranse - FASHIONISTA - eksklusivt her på Side2.

Se også bildene til:

Margethe Gilboe vs. Connie

Linda Sande vs. Eduart Wilting

Sara Martin vs. Karoline Hestnes

Ole- Anders Tyrmi vs. Inger-Lise Anbjørnsen

Agathe Berjaut og Stian Tjernsmo

Funnet sin nisje
Jan er ikke i tvil - det er viktig å finne sin greie innenfor stylist-yrket.

- Jeg har funnet min nisje, og føler at jeg ikke har tatt denne plassen fra noen andre. Det er behov for forskjellige stylister i Norge i dag, mener Jan.

Så legger han til.

- Man kan være flink til mye, men bare best på en ting.

Jobber med stjernene
Stylisten er ansvarlig makeup artist for Max Factor, og stylist for Synsam. Han henter mye av sin inspirasjon på reiser i utlandet.

- Jeg henter mye med meg hjem til Norge. Jeg er nok den mest kommersielle av alle norske stylister. Men det er også vakkert at noen tør å være annerledes, sier stylisten, som for tiden jobber tett med den sexy skuespilleren fra «Basic Instinct» - Sharon Stone.

Kvinner på 40+
Jan har valgt et bilde av den tidligere supermodellen Vendela Kirsebom, fra en kampanje for Synsam, som sitt bidrag i denne konkurransen.

- Brillene er det jeg skal fremheve i dette bildet. Jeg jobber ikke spesielt mye med fashion, men mer med store kampanjer. Det er mer kommersielt. Det er denne typen arbeid jeg vil jobbe med. Brillen er i dag er smykke. Hva var for eksempel Anastacia uten briller? Det er et slags varemerke, forklarer han.

Modne kvinner er også blant Jans favoritter.

- Jeg vil gjerne jobbe med kvinner på 40+. Vendelas bilde er glamorøst, samtidig som det er et rolig bilde.

Hvilke andre norske stylister ser du opp til?

- Pauline er dyktig på en kunstnerisk måte. Petra Middelthon er også helt unik. Det finnes så mange flinke stylister. Jeg er også veldig stolt av min assistent Kristian August. Han er ettertraktet blant andre stylister, så han må jeg ta godt vare på, smiler Jan.

Lidenskap for klær
Sonia Huanca Vold (21) er trolig Fashionista-konkurransens ferskeste stylist. Hun har ingen stylist-utdannelse, men er helt selvlært.

- Jeg har alltid vært over gjennomsnittet opptatt av klær, sminke og hår. Det er en lidenskap. Jeg vurderte også å bli designer da jeg var yngre, sier Sonia, som i dag jobber som journalist i Dagbladet. Men om ikke lenge går Sonia inn i en vikarstilling som redaksjonssjef i motemagasinet Costume.

Respekt for stylist-yrket
Journalisten er litt skeptisk til å delta i konkurransen.

- Jeg har full respekt for stylist som et yrke, og er derfor redd for at noen skal reagere på at jeg er med. Men i jobben min sparer jeg mye penger ved å bruke meg selv som stylist, forklarer hun.

Assosiasjoner til 70-tallet
Sonia elsker 70-talls trendene som fortsatt henger i motebildet.

- Bildet mitt er litt space-inspirert, men har også en del disco i seg. Både antrekket og modellen gir assosiasjoner til 70-tallets science fiction. Buksedressen er kul fordi den er baggy. Det gjør ikke noe om rumpa henger litt og det er kommet knær i buksa - det gir bare et kult uttrykk, mener stylisten.

Hva med håret og makeupen?

- Modellen er egentlig blond, så hun var ikke til å kjenne igjen etterpå. Vi klippet opp en mørk parykk til bob. Jeg ville ha den looken. Leppestiften følte jeg også passet til bildet, forklarer hun.

Hvilke trender vil du følge denne sommeren?

- Kort... Alt skal være kort. Kjolene skal være a-formet og buksene skal ha høyt liv. Men egentlig følger jeg regelen; det som er kult, er det som kler deg. Folk bør få gå med akkurat det de vil, og det er bare kult når noen skiller deg ut, mener Sonia.

Les mer om mote her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere