Gå til sidens hovedinnhold

Januar

Året startet med Finanskrise friskt i minne, men den første gladnyheten Lokalavisen presenterte var at flere av T-banestasjonene på Grorudbanen skulle pusses opp. Regjeringens krisepakke slo godt ut for Groruddalen. Mens politiet fikk penger til post, og skoler fikk frisket opp doene, måtte Alnabruterminalen gå tapende ut uten noen krisepenger.

Urolighetene på Sri Lanka gikk mot nye høyder. Flere personer i det tamilske miljøet viste sin avsky mot det de mente var en passiv norsk stat. Tamilene, med lokale groruddøler i spissen, markerte seg med demonstrasjoner. Palestinademonstrasjonene preget også byen. I kaoset med steinkasting og vold ble flere arrestert, blant annet ungdom fra Groruddalen. En av demonstrantene gikk ut i avisen og fortalte at han ikke angret.

Gjenglederen Mohammed «Jeddi» Javed ble drept på Haugerud. Tveitamannen Stig Millehaugen ble siktet for å ha skutt Jeddi, for å deretter ha tent på bilen. Drapet preget nærmiljøet og en Haugerudkvinne var nær ved å havne midt i dramaet. Hun så bilen, hørte skuddet og så den ene mannen som hadde sittet i bilen løpe av gårde.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte