*Nettavisen* Nyheter.

Januarsalgets motekupp

Hva bør du se etter på januarsalget? Kan du kjøpe vårens mest trendy plagg nå? Definitivt, mener Side2.

03.01.08 17:29

(SIDE2): Trender kommer og går, men heldigvis er det noen som består. Vi gir deg her en oversikt over hva du skal se etter på januarsalget, hvilke som er de sikreste motekuppene og hva som blir hetest til våren. Les og lær. Løp deretter ut i butikkene og kjøp vårens mest trendy plagg - allerede nå og til en brøkdel av prisen! Her lønner det seg å være smart.

Sort, hvitt og grått
Dette er alltid de sikreste fargene, som aldri går av moten. Fyll opp garderoben med basisplagg i sort, hvitt og grått, og du kan garantert bruke de gjennom mange sesonger. Plagg i sort er definitivt det sikreste å kjøpe på salg. Den grå, hvite og svarte garderoben kan du supplere med plagg i blomstrete eller geometriske mønstre for våren 2008.

Tilbehør i skinn
Skinn er fortsatt det heteste når det kommer til tilbehøret. De siste årene har sort skinn og nagler dominert motebildet, men nå er det lov å bruke mer av det brune skinnet. Kjør på med brunt skinnbelte, brune skinnpumps, brune skinnjakker, brune skinnvesker og om du er like kul som modellen hos Hermes; ta på et brunt hårbånd i skinn. Se i hvert fall godt etter tilbehør i skinn på salget, og du er sikret deg er trendy vår.

Belter
Er det én ting som ikke er sesongbetont, så er det belter. Sørg derfor alltid for å ha et bredt utvalg av belter. Butikkene derimot fyller på med nye belter for hver sesong, og vil derfor kvitte seg med gamle. Her kan du gjøre noen gode kupp - og kanskje du til og med får råd til et par belter å bytte på.

Vesker
En grei huskeregel er at vi bruker lyse vesker i sommersesongen og mørke vesker i vintersesongen, men ingen regler uten unntak. Oasis, Mango, Hennes&Mauritz, Zara og Gina Tricot er blant butikker som ofte har salg på vesker. Ønsker du derimot dyre designervesker fra Louis Vuitton, Chanel, Gucci og Prada, skal du lete lenge etter salgsvarer. Det er sjelden slike vesker er på salg.

Slengbukse
Det er en god huskeregel at du ikke skal kaste klær. Nesten alt vil på et tidspunkt komme tilbake på mote én eller flere ganger i løpet av livet ditt. Se bare på slengbuksene som var så trendy på 70-tallet. Nå er de endelig tilbake. Har du noen vide jeans med bootcut holder det også lenge, eller gjør som vi småjentene gjorde på barneskolen, klipte opp sømmen nederst på buksa og fylte inn med stoff for mest mulig sleng. Det gjelder bare å være kreativ. Kanskje du også kan finne en slengbukse nå på januarsalget?

Dressjakke
I likhet med skinnbeltet og slengbuksen, er dressjakken et plagg som holder over flere sesonger. En sort dressjakke kan brukes til absolutt alt, og er et må ha i enhver moteriktig kvinnes klesskap. Leter du godt på årets første salg vil du garantert finne en sort dressjakke.

Skinnjakke
Butikkene var stappfulle av jakker i skinn i fjor høst, og nå vil disse komme på salg. Skinnjakken var trolig 2007s mest trendy plagg, så mye ble utsolgt, men er du heldig er det fortsatt noen igjen på salg. Hvis ikke kan du trøste deg med at det nok kommer masse skinnjakker i butikkene til våren igjen, dog til en helt annen pris enn på salget.

Side kjoler
De helt lange kjolene fortsetter noen sesonger og kan bli blant de heteste trendene for våren 2008. Finner du lange kjoler i blomstrete mønster er du garantert sesongens hitkjole.

Les mer om mote her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag