RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Janukovitsj etterlyst for massedrap

82 DREPT: Mange ukrainere var samlet i sentrum av hovedstaden Kiev søndag for å minnes de 82 menneskene som ble drept i volden som brøt ut for få dager siden.
82 DREPT: Mange ukrainere var samlet i sentrum av hovedstaden Kiev søndag for å minnes de 82 menneskene som ble drept i volden som brøt ut for få dager siden. Foto: Jevgenij Volokin / (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har utstedt arrestordre på den ukrainske presidenten.

Kiev (NTB-Reuters): Den avsatte ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj er etterlyst for massedrap, ifølge den fungerende innenriksministeren.

– Det er åpnet offisiell sak for massedrap på fredelige borgere, skriver den midlertidige innenriksministeren Arsen Avakov.

– Janukovitsj og andre som er ansvarlige for dette, er erklært ettersøkt, tilføyer han.

Observert søndag

Han opplyste også at Janukovitsj er reist til det sterkt russiskdominerte Krim ved Svartehavet der han ble observert søndag.

Tente lys

Stemningen har vært rolig på Uavhengighetsplassen i Kiev natt til mandag. Folk har tent lys og lagt fra seg blomster til minne om de drepte.

Fra scenen der taler og andre framføringer er blitt holdt, er det satt opp en gangvei med lyslykter for prosesjoner med kister.

Vet ikke hva som venter

Med en utmanøvrert president Viktor Janukovitsj på flukt, en løslatt opposisjonsleder Julia Timosjenko og et løfte om snarlig nyvalg, kan demonstrantene si at de har seiret. Men spørsmålet er hva som venter.

En av dem som har problemer med å glede seg, er demonstrantenes talsmann Sviatoslav Jurasj.

PÅ OL-ÅPNING: Den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj under åpningen av Sotsji-OL 7. februar. Nå er han etterlyst for massedrap i hjemlandet.

– Det er vanskelig å kjenne glede ved å se Timosjenko tale fra scenen der man rett før gjennomførte bisettelsesseremoni for 24 døde, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere