*Nettavisen* Nyheter.

Janukovitsj håper på valgseier

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Ukrainas president Viktor Janukovitsj og hans regjeringsparti ligger an til å gå seirende ut av søndagens valg til nasjonalforsamling.

28.10.12 12:31

Valglokalene åpnet tidlig søndag morgen og skulle holde åpent til klokka 20 lokal tid. Mer enn 3.700 utenlandske observatører var utplassert for å se til at stemmegivningen gikk riktig for seg.

I forkant av valget har meningsmålinger vist at det regjerende Regionpartiet ligger an til å vinne valget. Partiet har sterk støtte i de russisktalende områdene øst i Ukraina, mens opposisjonen står sterkest i det ukrainsktalende vest.

- Jeg har stemt for stabilitet og økonomisk utvikling, så folk kan leve bedre, sa Janukovitsj da han avga stemme i bydelen Obolon i Kiev.

Klitsjko går til valg på et program der kamp mot korrupsjon er den viktigste saken, og UDAR, ukrainsk for «en på tygga», ligger ifølge meningsmålingene til å bli landets nest største parti. Timosjenkos parti antas på sin side å komme på tredjeplass. Det er ventet at de to partiene vil danne en allianse etter valget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.