*Nettavisen* Nyheter.

Janukovitsj holder pressekonferanse fredag

Moskva (NTB): Ukrainas ekspresident Viktor Janukovitsj vil holde en pressekonferanse sør i Russland i byen Rostov-on-Don.

27.02.14 17:52

Ifølge nyhetsbyrået AFP er tidspunkt for pressekonferansen klokken 14 norsk tid fredag, og nøyaktig sted vil bli offentliggjort senere, melder russiske medier.

Det er det russiske nyhetsbyrået RBC som hevder at Janukovitsj er kommet til Russland og allerede er godt plassert i Barvikha sanatorium, et helsesenter i et svært velstående område vest for Moskva.

Men rapporten om at han allerede er i Russland benektes fullstendig av framtredende russiske politikere. Mikhail Margelov, leder av Føderasjonsrådets utenrikskomité, sier til den ukrainske, engelskspråklige nettavisen Kyiv Post at Janukovitsj ikke er i Russland og at Russland ikke vil innvilge ham politisk asyl.

Føderasjonsrådet er overhuset i Russlands nasjonalforsamling og regnes å være under full kontroll av president Vladimir Putin.

Janukovitsj flyktet fra Kiev fredag da han skjønte at maktapparatet hans var i ferd med å bryte sammen. Han prøvde å ta av med fly fra byen Donetsk øst i Ukraina, men ble hindret. Deretter ble han i helgen sett på Krim, men skal også ha dratt derfra. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.