*Nettavisen* Nyheter.

Janukovitsj-medarbeider skutt og såret

Kiev (NTB-Reuters): En medarbeider av Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj, og som trolig er på flukt sammen med ham, er skutt og såret, opplyser en talsmann.

Andrij Kljujev ble skutt i beinet, opplyser hans talsmann Artem Petrenko, som sier han har fått opplysningen «fra sikre kilder». Ifølge Petrenko ble Kljujev beskutt to ganger, men livet hans skal ikke være i fare.

Andrij Kljujev var leder for ekspresidentens administrasjon. Det er ikke kjent om han fortsatt befinner seg sammen med Janukovitsj etter at de to flyktet fra Kiev i forrige uke.

Artem Petrenko sier han ikke selv har snakket med Kljujev, og talsmannen vet heller ikke hvor verken Kljujev eller Janukovitsj befinner seg. Ifølge landets midlertidige innenriksminister Andrij Avakov har den avsatte presidenten trolig reist til Krim-halvøya.

Ukrainas nasjonalforsamling vedtok tirsdag en resolusjon der de vil ha tidligere president Viktor Janukovitsj stilt for Den internasjonale straffedomstolen ICC tiltalt for massedrap på demonstranter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.