RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japan åpner for retur til Fukushima-området

Tokyo (NTB-DPA): Japanske myndigheter skal for første gang åpne enkelte områder rundt det ødelagte atomkraftverket Fukushima for innbyggere som måtte evakueres.

Regjeringen ventes å kunngjøre at rundt 300 personer skal få lov på flytte hjem til byen Tamura tross for bekymring for strålefaren fra kraftverket 20 kilometer unna.

Planen blir kunngjort 1. april, men myndighetene innrømmer at de ikke er sikre på hvor mange som vil ønske å flytte tilbake.

Over 130.000 mennesker ble evakuert fra sine hjem etter at myndighetene etablerte en forbudssone på 20 kilometer rundt kraftverket etter nedsmeltingen i forbindelse med jordskjelvet og tsunamien i mars 2011.

Ulykken var den verste atomulykken i japansk historie, og myndighetene har ikke klart å få bukt med strålingen på grunn av den radioaktive forurensningen av skoger og fjell.

Helt fra begynnelsen har imidlertid myndighetene ønsket at folk skulle få vende hjem. Men mange av dem som ble evakuert, er klare på at de ikke vil tilbake så lenge strålingsnivået er så høyt som det er. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere