RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japan dro Asia

Sist oppdatert:
Børsene i Asia er i form igjen.
Bedre vekstutsikter i Japan bidro til at de asiatiske aksjene steg for første gang på tre dager.

Morgan Stanleys Capital Internationals Asia-indeks var mandag morgen opp 0,3 prosent til 150,90 poeng. Åtte av ti industrigrupper steg og avsluttet med det nedturen i forrige uke da stigende markedsrenter la salgspress på børsene over hele verden.

I første kvartal steg Japans bruttonasjonalprodukt med 3,3 prosent basert på en årlig veksttakt. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 3,2 prosent i løpet av årets tre første måneder. Opprinnelig hadde de japanske myndighetene et estimat som viste en vekst på 2,4 prosent.

Bedre vekst og utsikter til ytterligere vekst smittet over på bankaksjene i Asia. Japans største bank, Mitsubishi UFJ steg på spekulasjoner om at sterkere vekst vil gi utslag på selskapets resultater.

Den kjente japanske indeksen Nikkei 225 ble løftet 0,3 prosent til 17.834,48 poeng. Svekkelsen i Japans valuta yen mot dollaren gir også grunn til optimisme. Når yenen blir sterkere mot dollaren bedrer det konkurransevilkårene for eksportbedriftene.

I Kina steg CSI 300-indekseb for femte dag på rad etter en uventet nedkjølig i produsentprisinflasjonen.

Meglerhuset Citigroup har hevet utsiktene til Taiex-indeksen i Taiwan. Børsene i Sør-Kora, Australia og på Filippinene holdt stengte på grunn av helligdager

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere