RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japan forhandler om irakisk olje

Sist oppdatert:
Irakiske oljemyndigheter fører nå samtaler med japanske selskaper med tanke på utvikling av olje- og gassfelt i det arabiske landet
Det er en anonym irakisk senior tjenestemann som sier dette til Dow Jones Newswires mandag. Han opplyser at samtalene er i en tidlig fase, men at de kan utvikle seg til kontrakter.

Tjenestemannen sa at japanske myndigheter ville betale kostnadene ved kontraktene som føgle av deres tilsagn om 5 milliarder dollar til oppbyggingen av Irak etter krigen i fjor.

- Japanerne vil betale for slike investeringer, så hvorfor ikke oppmuntre dem til å gjøre det, sier representanten til Dow Jones.

Ifølge tidligere artikler rett før jul så skal japanske Mitsubishi Corp ledet et konsortium av japanske selskaper som har hatt samtaler med det irakiske oljeministeriet.

Et av oljefeltene som skal være i japanernes søkelys er al-Gharaf-feltet i det sydlige Irak. Samtalene om en utvikling av feltet på omkring 1 milliard fat skal ha stått stille siden gulfkrigen i 1991.

Søndag skrev irakiske medier at også russiske og franske selskaper vil kunne konkurrere om fremtidige utviklingskontrakter i Irak, tross sin motstand mot den USA ledede invasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere