Gå til sidens hovedinnhold

Japan: Kinesiske skip tilbake i omstridt farvann

Tokyo (NTB-AFP): Fire kinesiske fartøy er tilbake i det omstridte farvannet rundt en liten japansk-kontrollert øygruppe i Øst-Kinahavet, melder den japanske kystvakten.

De kinesiske båtene entret søndag territorialfarvannet som omgir Uotsurijima, den største øya i øygruppen som på japansk heter Senkakuøyene og på kinesisk Diaoyu.

Japans viseutenriksminister Chikao Kawai har levert inn en kraftig protest til Kinas ambassadør i Tokyo, ifølge Japans utenriksdepartement., Japan anklager Kina for provokasjoner, som man mener undergraver kommunikasjonen som foregår for å roe ned konflikten om øygruppen.

Kinesiske fartøy har seilt ut og inn av det omstridte farvannet de siste månedene. Det siste kinesiske fremstøtet skjer få dager før det kinesiske kommunistpartiet samler seg til kongress for å peke ut nye ledere.

Øyene, som består av fem holmer og tre øde klipper, befinner seg 200 nautiske mil fra det kinesiske fastlandet og 200 nautiske mil sørvest for den japanske øya Okinawa, ifølge Wikipedia. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag