RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japan knuser USA og Europa

Sist oppdatert:
Verdens nest største økonomi vokser nå fem ganger raskere enn den amerikanske økonomien. Les mer her:
Det er gode tider i Japan, og den japanske økonomien ser ut til å være inne i en meget god trend.

Nye tall fra japanske myndigheter fredag viser i alle fall at den japanske økonomien vokste fem ganger fortere enn den amerikanske økonomien. Samtidig doblet forbruket i landet seg i perioden.

Verdens nest største økonomi steg i en årlig takt på 5,5 prosent i fjerde kvartal, opplyste japanske myndigheter. Brutto nasjonalprodukt steg samtidig til en revisert 1,4 prosent i tredje kvartal, noe som var opp fra 1 prosent i et tidligere anslag.

Sammenlignet med veksttallene i USA og i Euro-sonen, slo den japanske økonomien knock-out. Verdens største økonomi steg med 1,1 prosent i årstakt i fjerde kvartal, mens Euro-landene vokste med 0,3 prosent i fjerde kvartal.

Statistikken fredag viser samtidig at den japanske forbrukerens tillit til økonomien er på det høyeste nivået på 15 år. Derfor er den japanske sentralbanken redd for konsekvensene, noe som trolig betyr rentehevinger i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere