*Nettavisen* Nyheter.

Japan krever svar fra Kina om jagerfly-hendelse

Dette bildet som det kinesiske forsvarsdepartementet har lagt ut, er tatt fra et kinesiske militærfly som flyr over Øst-Kina-Havet. I bakgrunnen sees et japansk jagerfly. Japan og Kina beskylder hverandre for å ha opptrådt uforsvarlig og fløyet for nær hverandre. Foto: (Reuters/NTB scanpix)

Japan og Kina anklager hverandre for å ha skyld for at flere militærfly nesten kolliderte over et omstridt havområde i Øst-Kina-havet.

12.06.14 15:22

Torsdag ble den kinesiske ambassadøren til Japan innkalt på teppet i det japanske utenriksdepartementet, som krever en forklaring på hvorfor kinesiske jagerfly tidligere denne uken fløy svært nær japanske overvåkingsfly. Japan har også sendt en formell protest til Kina etter episoden.

Kina på sin side avviser blankt beskyldningene og hevder japanske myndigheter bare forsøker å «lure det internasjonale samfunnet». Ifølge det kinesiske forsvarsdepartementet var det derimot japanske militærfly som «på farlig vis provoserte kinesiske fly».

Kina har i flere måneder vært i strid med en rekke andre østasiatiske land om rettighetene til områder i både Sør-Kina-havet og Øst-Kina-havet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag