*Nettavisen* Nyheter.

Japan melder om bedre fart i økonomien

Tokyo (NTB-AFP): For første gang på seks år melder Japan at økonomien er på vei oppover.

- Den japanske økonomien tar seg opp i et moderat tempo, heter det i en fersk rapport fra den japanske regjeringen. Regjeringen har ikke gitt uttrykk for en slik optimisme siden 2008.

Ifølge rapporten øker husholdningenes inntekter samtidig som investeringene i næringslivet øker. Eksporten er også i siget.

Shinzo Abe har siden han ble statsminister for et drøyt år siden, satset stort på å få fart på økonomien. Ett av tiltakene er å få bedrifter til å øke de ansattes lønninger slik at forbruket vokser. Tiltaket beskrives som en hjørnestein i det som populært kalles «Abenomics», en sammenskrivning av Abe og economics (økonomi).

Politikken hans har også bidratt til å svekke kursen på yen, noe som gjør japansk eksportindustri mer konkurransedyktig.

Abe satser også på å få slutt på år med deflasjon (prisfall). Målet til Japans sentralbank er å oppnå en inflasjon på 2 prosent i løpet av to år, noe som i japansk sammenheng regnes som svært ambisiøst. Tall fra november viser at prisene steg med 1,2 prosent, den raskeste prisstigningen på fem år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag