RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Skjermbildet over er tatt fra en video angivelig produsert av IS 20.01.15. De to japanske gislene Kenji Goto (til venstre) og Haruna Yukawa omkranser en IS-terrorist. Yukawable trolig drept i forrige uke.
Skjermbildet over er tatt fra en video angivelig produsert av IS 20.01.15. De to japanske gislene Kenji Goto (til venstre) og Haruna Yukawa omkranser en IS-terrorist. Yukawable trolig drept i forrige uke. Foto: - (Afp / NTB Scanpix)

Japans statsminister raser mot IS-terrorister

En rasende japansk statsminister Shinzo Abe brukte onsdag sterke ord om en ny trussel fra Den islamske staten om å drepe et japansk gissel innen 24 timer.

- Fullstendig foraktelig, kalte Abe trusselen som framsettes på en ny video fra IS som viser journalisten Kenji Goto og som holder et bilde av den jordanske flygeren Maaz al-Kassasbeh.

IS truer med å drepe de to om ikke en kvinnelig jihadist som sitter fengslet i Jordan, blir løslatt. I forrige uke drepte IS en annen japaner som Goto hadde dratt til Syria for å redde.

- Videoen er fullstendig foraktelig, og jeg føler et sterkt sinne, sa Abe og påpekte at han søker samarbeid med Jordan for å berge livet til Goto.

Opprinnelig krevde IS 200 millioner dollar i løsepenger for Goto, men siden er kravet endret til løslatelse av Sajida al-Rishawi som ble dømt til døden i 2006 for et mislykket selvmordsangrep.

Kassasbeh ble tatt til fange av IS etter at jagerflyet hans styrtet mens det var på oppdrag mot IS i det nordlige Syria.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere