Japansk minister besøker Iran

Tokyo (NTB-AFP): Japans utenriksminister skal besøke Iran neste måned, det hittil siste tegnet på Teherans opptining av forholdet til omverdenen.

Utenriksminister Fumio Kishida sier han 9. november innleder et tre dager langt besøk til Iran, dagen etter at de iranske forhandlerne etter planen har avsluttet samtaler med verdensmaktene i Genève om landets omstridte atomprogram.

- Japan håper å kunne spille en rolle i atomforhandlingene ved å oppfordre Teheran til å vise fleksibilitet. Vår fordel er et langvarig godt forhold til Iran, sier en talsmann for det japanske utenriksdepartementet.

Vesten, anført av USA, har lenge fryktet at Iran forsøker å lage en atombombe. Men myndighetene i Teheran har like lenge avviste det og hevder at atomprogrammet kun har fredelige hensikter og skal brukes til energiproduksjon og forskning.

Det har ført til årevis med sanksjoner og straffetiltak et særdeles dårlig forhold mellom Iran og Vesten. Men etter at den moderate Hassan Rouhani tok over som president, har han vist en stor vilje til å bedre forholdet til omverdenen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.