RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japanske forretningsfolk strømmer til Myanmar

Bangkok (NTB-DPA): Hundrevis av japanske forretningsfolk strømmer til Myanmar for å lete etter prosjekter der de kan plassere penger. Japanerne står for rundt halvparten av alle investeringer i landet som lenge var svært lukket.

Tidligere har Kina og Thailand vært de største utenlandske investorene i Myanmar. Men ferske tall viser at over halvparten av alle næringslivsbesøk i landet hittil i år har kommet fra Japan, sa en analytiker tirsdag.

- I løpet av en eneste måned er 200 japanske forretningsfolk kommet hit for å få en orientering, sa forskeren Toshihiro Kudo på et seminar i Thailands hovedstad Bangkok.

- Før kom det toppen 200 i året, tilføyde han.

Betingelsene for utenlandske investeringer i Myanmar har bedret seg vesentlig, etter at en ny regjering kom til makten i landet i mars i fjor. Regjeringen har satt i verk reformer som har gitt landet ny anseelse i vestlige demokratier.

USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte Myanmar i desember i fjor. Dette besøket, og fredsprisvinner Aung San Suu Kyis inntog i landets nasjonalforsamling, har gjort landet stuerent politisk og økonomisk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere