RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japanske kampfly på vingene etter kinesisk provokasjon

Sist oppdatert:
Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Japan har sendt kampfly på vingene etter at et kinesisk fly kom inn i luftrommet over de omstridte øyene i Øst-Kina-havet.

Ifølge japanske medier sendte Japan opp åtte F-15-jagerfly fordi et kinesisk fly kom inn i luftrommet ved 11-tiden torsdag lokal tid. Men det kinesiske flyet hadde da forlatt luftrommet, opplyser japanske tjenestemenn.

Kinesiske skip har vært inn og ut av farvannet rundt de omstridte øyene nesten daglig i flere måneder. Men det er første gang Japan melder om at Kina har sendt fly inn i luftrommet over øyene.

Opptrappingen av striden skjer få dager før Japan skal velge ny nasjonalforsamling. Meningsmålinger tyder på at høyresiden vil vinne klart med den mer haukaktige Shinzo Abe i spissen og sannsynlig ny statsminister. Han har varslet økning av Japans forsvarsutgifter.

- Til tross for våre gjentatte advarsler har offisielle, kinesiske skip gått inn i våre territorialfarvann tre dager på rad, sa den japanske regjeringens sjefsekretær Osama Fujimura til journalister torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere