RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japanske signaler senker dollaren

Sist oppdatert:
Dollaren falt til sitt laveste på ni uker mot dollaren etter at den japanske sentralbanksjefen signaliserte av de vil diversifisere sine valutareserver. Les om dollarfallet her
Verdens største holder av utenlandsk valuta er Japan, og når disse beveger på seg så merker markedet det. Denne gangen er det signaler fra Japans statsminister Junichiro Koizumi som har fått dollaren til å falle.

Koizumi sa ifølge Bloomberg News at Japan generelt trenger å tenke gjennom diversifisering av landets reserve av utenlandsvaluta.

Både offisielle kilder og finansminister Sadakazu Tanigaki avviser at det er konkrete planer på gang hva angår diversifisering, men signalene er ikke til å ta feil av.

Japans offisielle reserver av utenlandske verdipapirer beløp seg til hele 840,6 milliarder dollar i februar. Storparten var i amerikanske statsobligasjoner.

Årsaken til at denne type signaler sender dollaren nedover er enkel. Dersom utenlandske og da især de ivrige dollarkjøperne i Asia skulle begynne å kjøpe mer euro på bekostning av dollaren ville etterspørselen etter sistnevnte øyensynlig falle. Dermed faller altså kursen.

I februar var det Sør Korea som signaliserte at de ville se gjennom sine valutabeholdninger, og på slutten av fjoråret var det russiske finansmyndigheter som sa det samme. Dette skapte store bølger i valutamarkedet.

Dollaren droppet til 1,3425 USDEUR i morgentimene og blir i øyeblikket handlet i 1,3436 USDEUR. Mot norske kroner blir dollaren notert til 6,1028 etter å ha blitt handlet på 6,13-nivået i går ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere