RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japanske verft frykter stålmangel

Sist oppdatert:
Jpanske verft frykter nå at de kan få problemer med stålleveransene, og konsekvensen kan være en dramatisk stans i verftenes leveringer
Det er økonomer og observatører som nå advarer mot at verftene kan bli neste ut til å måtte senke produksjonstakten på grunn av mangel på stål, melder TradeWinds. Bilprodusenten Nissan måtte nylig stenge produksjonen ved tre anlegg i totalt fem dager på grunn av mangel på stålleveranser.

Adm. direktør Shinichi Murakami ved Kawasakis datterverft Sakaide Shipyard sier til japanske presse at stålintensive skip som LNG-, LPG- og VLCC-skip gir verftet eksponering mot stålkrisen.

- Leveringene av slike materialer har begynt å bli forsinket med fare for å gi stans i produksjonsprosesse når som helst, og situasjonen forverres, sier verftssjefen.

Stålkrisen skjer på et dårlig tidspunkt for den asiatiske verftsindustrien. De japanske verften har historisk hstor ordrebøker, og produksjonen trnger i pr 16 prosent mer stål enn i fjor. Behovet er på 3,67 millioner bruttotonn, som er det høyeste på 27 år.

De japanske verftene levere på just-in-time leveringer av stål og er derfor spesielt sårbare for forsinkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere