*Nettavisen* Nyheter.

Jarl Goli tilbake på TV-skjermen

Tidligere TV-stjerne Jarl Goli er tilbake i manesjen. Denne gang skal han finne lokale helter i Vestfold.

20.06.08 11:07

Han ble landskjent sammen med Eli på barne-TV på NRK. Siden har Jarl Goli vært innom mange prosjekter, blant annet TV3.

Nå har han en ny plan, å utvikle personaliasjangeren på lokal-TV. Statens medieforvaltning har gitt TV Vestfold et tilskudd på nesten kr.300.000 for å utvikle denne sjangeren.

Og journalist, programleder og skuespiller Goli er nå i full gang med planleggingen, skriver TV Vestfold i en pressemelding.

- Vi har i lang tid sett at lokal- TV har et uutnyttet potensial i å sende programmer - utover nyheter - som inkluderer innbyggerne i langt større grad. Erfaringene våre er at engasjementet for lokal-TV er stort når vi lager reportasjer om høydepunktene i vestfoldingenes hverdag, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Kjerstin Torpmann-Hagen (bildet) og nevner skolerevyer, 17.mai-tog og jubileer som eksempler på dette.

- Når TV Vestfold-redaktøren kontaktet meg angående dette prosjektet var jeg aller først litt skeptisk til hvordan dette skulle bli engasjerende TV for folk flest. Det kan fort gi den samme følelsen som å kikke i fremmede menneskers fotoalbum. Men da jeg begynte å tenke litt mer på det, skjønte jeg fort at dette kan bli spennende og engasjerende TV når det blir løst på riktig måte. Nå kan jeg nesten ikke vente med å få prøvd ut noen av ideene våre, sier Jarl Goli i meldingen.

Det nye programkonseptet vil inngå i den etablerte helgesendingen hvor den lokale kulturpersonligheten Benny Virik guider vestfoldinger gjennom kulturlivet i fylket.

- Vi har i første omgang planlagt sendinger frem til nyttår. Det nye konseptet er et utviklingsprosjekt og erfaringene herfra ønsker medieforvaltningen skal komme hele lokal-TV-bransjen til gode. Vi tror og håper imidlertid at dette blir så godt mottatt blant vestfoldinger at vi klarer å finansiere videre drift med reklame, sier Torpmann-Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.