RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Javel. Akkurat. Nettopp.

Sist oppdatert:
Noen filmer er svært enkle å forstå. De overforklarer seg slik at du vet alt som skal skje lenge før det har skjedd. Og på den helt andre enden av skalaen har du dette.

David Lynch er ikke velkjent for å lage de vanligste filmene. Hans «Wild at Heart» og «Lost Highway» er blant eksemplene på hvor lite tilgjengelig han kan være.

Mulholland Drive er ikke noe unntak. Historien? Joda, en kvinne har vært i en bilulykke. Litt etter litt husker hun biter av hva som har skjedd. Eller, gjør hun nå egentlig det? Hvem er gode, og hvem er onde? Og: Hvem er hvem?

Dette er en film som beveger seg i grenselandet av hva man kan kalle virkelighet, og gjør det på en slik måte at du kanskje må se filmen flere ganger før du faktisk skjønner den. Uansett vil du like uttrykket og hvordan filmen er bygget opp. David Lynch kan sitt håndtverk, selv om han gjør det særdeles vanskelig tilgjengelig.

Se denne filmen. Jeg kan ikke garantere at du skjønner den, men du får en opplevelse utenom det vanlige. Det kan jeg faktisk garantere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere