Gå til sidens hovedinnhold

«Jævla idiot :) Ha en fæl dag videre» ...

... sto det på lappen fra mannen som bulket bilen til Dorethe.

Det var beskjeden som bileier Dorethe Nilsen fikk fra den ukjente gjerningsmannen, som hadde skadet bilen hennes for flere tusen kroner. Ingen navn, ingen adresse. Bare en frekk og absurd hilsen, skriver Nordlys.

- Er det mulig? Jeg skjønner ikke at folk tør oppføre seg slik. Dette er en skremmende utvikling, sier Dorethe.

Nå monterer hun kamera i bilen. For å kunne identifisere synderen neste gang noen bulker hennes parkerte bil.

Hun er ikke alene om å bli offer for feige bulkere som stikker av fra regningen. «Bulk og stikk» er blitt like utbredt i Nord-Norge, som i resten av landet.

- Jævlig feigt

Forsikringsbransjen roper et varsku rundt den vaklende moralen:

- Her dreier det seg om bilister som skader noe som tilhører en annen. Da er det jævlig feigt å bare stikke av, uten å legge igjen lapp med navn og adresse. Folk bør være rakrygget nok til å si fra at «det var jeg som gjorde en feil og jeg vil gjøre opp for meg», mener Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg forsikring.

LES OGSÅ: Da Leif kom fra tannlegen, oppdaget han at bilen var skadet for 8000 kroner

Forsikringsbransjen har ingen eksakte tall for denne type kjeltringstreker. Men de forsøker å gi et anslag over problemet: Trolig blir biler i Nord-Norge årlig påført parkerings- og ryggeskader for 30-40 millioner kroner av ukjente gjerningspersoner. Dette betyr at bilister i nord hver eneste dag i gjennomsnitt stikker av fra en samlet regning på 90. 000- 100. 000 kroner. Hver eneste dag!

6100 skader i fjor

- I Nord-Norge fikk forsikringsselskapene totalt innmeldt 6100 skader på parkerte kjøretøyer i fjor. Vi har tidligere anslått at opptil 2/3-deler av slike skader er forårsaket av en ukjent gjerningsperson, opplyser Irgens. Urovekkende mange er altså ikke ærlige.

- Det er litt overraskende at det er slik. Men dette er vel et uttrykk for en gi-faen-holdning blant en del.

I løpet av det siste året har nordlys.no fortalt om en rekke slike enkelttilfeller nordpå. Fortvilte bileiere som finner skader på sin parkerte bil, og som må ta reparasjonen på egen forsikring, betale egenandel og kanskje risikere bonustap.

Politiet henla saken Dorethe Nilsens bil var påført to skader på høyre side, da hun kom tilbake til parkeringsplassen ved Fløyahallen i Tromsø i februar i år. Synderen hadde lagt igjen en lapp på frontruten: «Jævla idiot :) Ha en fæl dag videre».

- Jeg dro rett til politiet og anmeldte saken. Men det var akkurat som de ikke brydde seg. En uke etterpå fikk jeg brev om at saken var henlagt, forteller hun.

Les flere saker iNordlys

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken