*Nettavisen* Nyheter.

Jazzmusikeren Frode Thingnæs er død

Oslo (NTB): Jazzmusikeren Frode Thingnæs er død, 72 år gammel. Thingnæs døde torsdag formiddag, melder NRK.

- Som jazztrombonist vet jeg ingen som har gjort ham rangen stridig de siste 50 årene, har NRKs jazzekspert Jan Ditlev Hansen sagt om ham.

I 1970 fikk han norsk jazz fremste utmerkelse, Buddy-statuetten, og i 1999 ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for sine 30 år i Kampen Janitsjar. Han har vunnet Spellemannprisen i jazzklassen og var æresborger av New Orleans.

Frode Thingnæs startet med å spille trompet i Sinsen skolekorps, men det var trombonen som ble hans hovedinstrument fra 1953. Sin utdannelse hadde han fra Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Han har spilt i en rekke grupper og har ledet sin egen kvintett, kvartett og sekstett. Thingnæs ble kapellmester i Chat Noir i 1960, var dirigent i Forsvarets stabsmusikkorps og dirigerte i over 30 år Kampen Janitsjarorkester.

Han bidro til musikk i rockegruppa Popol Ace og samarbeidet med artister som Wenche Myhre, Lill Lindfors og Svante Thuresson og tekstforfattere som Einar Schanke, Alfred Næss og Yngvar Numme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.