RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøde i Fatahs revolusjonsråd

Uri Davis
Uri Davis Foto: Nasser Shiyoukhi (Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
For første gang har den palestinske Fatah-organisasjonen gitt post til en jøde.

66 år gamle Uri Davis har i mange år tatt til orde for et eget demokratisk Palestina, som skal omfatte hele det historiske Palestina.

Fatah er den største fraksjonen i PLO, og blir ansett for å være den mest moderate delen av palestinernes frigjøringsorganisasjon.

Uri Davis er sosiologiprofessor ved det palestinske Al-Quds universitetet i Øst-Jerusalem. Davis Ble medlem i Fatah i 1984, men har nå blitt valgt inn i revolusjonsrådet. Han anser seg selv for å representere de mange ikke-arabere som støtter palestinernes sak.

– Jeg har et israelsk og et palestinsk pass, men jeg ser først og fremst på meg selv som palestiner, sa Davis til Fatah-delegatene tidligere denne uken, melder NTB.

Uri Davis har skrevet flere bøker der han klassifiserer Israel som en apartheid stat, og var grunnlegger av bevegelsen MAIAP (Bevegelsen mot israelsk apartheid i Palestina).

Uri Davis ble født jødisk i Jerusalem men konverterte til Islam da han giftet seg med Miyassar Abu Ali i 2008 (kilde: Wikipedia)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere