*Nettavisen* Nyheter.

Jeanette får 430.000 kroner

Foto: Østlands-Posten

Ble lurt av mann som brukte pengene på sniffing av kokain, hasjrøyking og drikking.

03.02.11 00:17

Mannen som lurte Jeanette Nikolaisen fra Larvik er nå dømt til en straff av ni måneder fengsel. Dette er en fellesstraff med en betinget del av en dom fra Sør-Trøndelag tingrett fra januar i fjor, skriver Østlandsposten.

Mannen er tidliger straffet en rekke ganger for svindel av kvinner. Framgangsmåten har vært den samme - jentene tror de er kjærester, men mannen lurer til seg penger under «forholdet».

36-åringen må betale erstatning til de han har svindlet med til sammen 585.000 kroner. Den største erstatningen får Jeanette Nikolaisen fra Larvik. Mannen er dømt til å betale henne 430.000 kroner i erstatning.

Dette er saken:

36-åringen la seg flat i Larvik tingrett og innrømte at han hadde lurt kvinnene som trodde de var kjæreste med han. Tiltalen mot mannen var lang som et vondt år og han erkjente både bedrageri, underslag og dokumentforfalskning.

36-åringen erkjente det meste i Larvik tingrett da saken mot han startet i går.

Mannen er tiltalt for underslag, bedrageri, dokumentforfalskning og tyveri mot i alt syv ofre. Erstatningskravet kommer samlet sett på flere hundre tusen kroner. Mannen erkjente at han lurte til seg penger fra «kjærestene» og andre ofre og forklarte at pengene gikk med i sluket som hans heftige livsstil med festing og drikking medførte.

I tiden han bodde i Larvik og Tønsberg forklarte han at det var «fest hver dag» med sniffing av kokain, hasjrøyking og drikking.

– Jeg levde et dobbeltliv. Det var ikke enkelt, forklarte han i retten. 36-åringen var bosatt i Larvik i perioden 2008 og 2009, som tiltalen dreier seg om.

Her hadde han kone og barn. samtidig bodde han sammen med Jeanette Nikolaisen, et av ofrene i saken, i Tønsberg, mens han også pleiet et forhold til en kvinne (33) i?Arendal. De to «kjærestene» visste ikke om hverandre. 36-åringen skyldte på sitt eget rusmisbruk da han fikk spørsmål fra aktor Jan Stapnes om hvorfor han gjorde dette mot jentene som trodde de var sammen med han. Mannen er dømt en rekke ganger for bedrageri av «kjærester».

Les flere saker fra Østlandsposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.