RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TOM GUSTAVSEN

Jeanette trente seg fra 100 til 59 kilo

Hun ble mobbet hele oppveksten, veide over 100 kilo på det meste og hadde selvmordstanker. Snart skal Jeanette Elisabeth Bache (29) ta den ultimate seieren mot mobberne.

(SIDE2): Neste vår stiller hun i en Bodyfitness-konkurranse.

Denne saken er levert av rb.no

- Jeg går fra feit til fitness. Men konkurranse betyr mye mer enn det for meg. Det blir den ultimate måten å seire over mobberne. Det er det som har vært målet hele veien, sier Bache til Romerikes Blad.

Jeanette Elisabeth Bache fra Eidsvoll går seks år tilbake. Den gangen vektpila ikke stoppet før den hadde passert 100 kilo, potetgullposene og sjokoladene ikke kunne spises raskt nok – og selvbildet var et godt stykke unna treningstights og t-skjorte i et treningsstudio midt i Karl Johans gate i Oslo. Nå har hun slanket vekk i overkant av 41 kilo.

- Jeg drakk brus og spiste kebab eller cheeseburger hver eneste dag. Vekta gikk bare oppover. Den ville ikke stoppe, sier 29-åringen.

Forvandlingen har ikke kommet gratis.

- Det har kostet blod, svette og tårer, men nå har jeg det bra med meg selv. Vekta stopper på 59 kilo, og jeg stortrives. Livet går mye lettere, smiler Bache.

Denne ettermiddagen er hun i gang med en ny styrketreningsøkt på 24 Fitness i hovedstaden. Her har hun tilbrakt time etter time de siste årene.

Har byttet navn

- Det gikk plutselig opp et lys for meg da jeg sto der på vekta. Jeg kunne ikke holde på sånn. Jeg var nødt til å ta tak i min egen situasjon. Fram til da så befant jeg meg nok litt i ett stadie av benektelse ovenfor meg selv i forhold til hvor ille det faktisk var. Jeg ble rett og slett uvel av meg selv og over det faktum at jeg hadde latt det gå så langt, før jeg faktisk gjorde noe, sier Bache.

29-åringen vokste opp i Eidsvoll. Hun beskriver tiden på Ås skole og Vilberg ungdomsskole som tøff.

- Jeg ble mobbet hele tiden, og var den tjukke jenta i bygda som ingen likte. Det førte til at jeg var mye alene. Jeg var mye ensom, sier Bache.

Men så kom vendepunktet. Jeanette bestemte seg for å spise sunnere og trene mer.

- Det viktigste var å legge om kostholdet. Jeg erstattet junkmat med havregryn, kylling, biff, ris, søtpoteter, grønnsaker og egg. Det har tatt tid, men nå har jeg nådd idealvekten, sier hun.

På veien har Jeanette hatt mange tunge stunder. Marerittet i oppveksten har også fått henne til å endre etternavn.

- Jeg følte at mange assosierte mobbingen med navnet mitt, og jeg måtte gjøre noe. Nå har jeg det mye bedre på alle måter, sier Bache.

Trener fem ganger i uka

Hun trener fem ganger 45 minutter ukentlig. Styrketrening har stått øverst på prioriteringslisten hittil, men nå er Bache også i ferd med å legge inn kondisjonstrening.

- Jeg satser på å løpe 4x4-intervaller for å komme i enda bedre form.

Hun har valgt å dele historien sin gjennom en egen blogg.

- Jeg gjør alt jeg kan for å inspirere andre til å holde seg i form. På bloggen gir jeg trenings- og kostholdstips. Jeg er beviset på at alt er mulig. De som ønsker å gå ned noen kilo og komme i bedre form må bare bestemme seg. Motivasjonen kommer innenfra, sier Bache.

- Hvor mye vil det bety for deg å delta i Bodyfitness-konkurransene neste år?

- Det vil bety alt, og jeg gleder meg vilt til å være med. Jeg har gått ned mye, og endret kroppsfasongen helt. Det vil være det ultimate beviset på hvor langt jeg har kommet, sier Bache.

Se videointervju med Jeanette her

Jeanettes beste slanketips:

- Vær nøye med kostholdet. Ikke spis junkmat. Lag så mye mat som mulig fra bunnen av. Spis for eksempel salat, grønnsaker, havregryn, egg og fisk.

- Start med trening. Begynn forsiktig. Ingen grunn til å stresse i starten. Ta for eksempel 1–2 økter ukentlig. Det kan gjerne være gåturer. Da får du kroppen og kaloriforbruket i gang.

- Sett deg et mål. Det øker motivasjonen.

- Tren styrke og utholdenhet

Jeanette Elisabeth Bache:

29 år.

Bor nå i Oslo, men er født og oppvokst i Eidsvoll. Gikk på Ås skole, Vilberg ungdomsskole og Jessheim videregående skole.

Veide 100 kilo for seks år siden. Nå veier hun 59. Er 162 centimeter høy.

Blogg: jeanie.blogg.no

LES FLERE SAKER FRA RB.NOHER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere