RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL HA BAKKESTYRKER: Jeb Bush vil bli president i USA. Nå mener han at USA må sende flere bakkestyrker til Irak for å delta i kampen mot IS.
VIL HA BAKKESTYRKER: Jeb Bush vil bli president i USA. Nå mener han at USA må sende flere bakkestyrker til Irak for å delta i kampen mot IS. Foto: Jonathan Alcorn (Getty Images)

Jeb Bush vil ha bakkestyrker til Irak

Den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush mener USA må sende flere bakkestyrker til Irak for å delta i kampen mot IS.

Bush kom fram til sitt standpunkt etter terrorangrepet i Paris som kostet 129 mennesker livet, og som ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for.

Men standpunktet kommer uvegerlig til å få folk til å sammenligne med broren George W. Bushs invasjon av Irak, som blant andre president Barack Obama har sagt var en medvirkende årsak til at IS oppsto i det hele tatt.

– Radikale islamistiske terrorister har erklært krig mot den vestlige verden. Deres mål å ødelegge oss totalt. Vi kan ikke komme unna denne trusselen, eller forhandle med den. Vi har ikke noe annet valg enn å tilføye den nederlag, sa Bush på et valgmøte på militærakademiet i Charleston i South Carolina onsdag.

Bush ligger langt bak på meningsmålingene for republikanske presidentkandidater og brukte talen i Charleston til å framstille seg som et godt lederemne og en egnet president og øverstkommanderende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere