*Nettavisen* Nyheter.

Jeb Bush vil ha bakkestyrker til Irak

VIL HA BAKKESTYRKER: Jeb Bush vil bli president i USA. Nå mener han at USA må sende flere bakkestyrker til Irak for å delta i kampen mot IS. Foto: Jonathan Alcorn (Getty Images)

Den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush mener USA må sende flere bakkestyrker til Irak for å delta i kampen mot IS.

Bush kom fram til sitt standpunkt etter terrorangrepet i Paris som kostet 129 mennesker livet, og som ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for.

Men standpunktet kommer uvegerlig til å få folk til å sammenligne med broren George W. Bushs invasjon av Irak, som blant andre president Barack Obama har sagt var en medvirkende årsak til at IS oppsto i det hele tatt.

– Radikale islamistiske terrorister har erklært krig mot den vestlige verden. Deres mål å ødelegge oss totalt. Vi kan ikke komme unna denne trusselen, eller forhandle med den. Vi har ikke noe annet valg enn å tilføye den nederlag, sa Bush på et valgmøte på militærakademiet i Charleston i South Carolina onsdag.

Bush ligger langt bak på meningsmålingene for republikanske presidentkandidater og brukte talen i Charleston til å framstille seg som et godt lederemne og en egnet president og øverstkommanderende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.