RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jebsen-arvtager tjener ikke mer (Ny)

Sist oppdatert:
Finansavisens opplysninger om lønnen til Jebsen-etterfølger var feil
iMArkedet.no refererte i dag Finansavisen og at den konstituerte konsernsjefen i Orkla får høyere lønn enn avsatte Finn Jebsen. Dette skrev vi:

Da Finn Jebsen fikk avskjed på et meget grått og utydelig papir av Orklas styreformann Frederik Odfjell i januar måtte Dag J. Opedal steppe inn på kort varsel for å ta over styringen med industrikonglomeratet.

Opedal, som var hentet fra Orklas egne rekker, fikk da også klekkelig betalt for jobben. Ifølge Orklas årsrapport er Opedals årslønn satt til 3,74 millioner kroner.

Det er mer enn det Jebsen fikk i fjor. Jebsen hevet en lønn på 3,6 millioner kroner i 2004, hvilket var en lønnsøkning på 2 prosent fra året før. Dette skriver Finansavisen.

Fra Orkla får iMarkedet.no opplyst at dette ikke er tilfellet. De kan fortelle at Jebsens lønn ble oppjustert noen prosent til nyttår - uten at dette har fremkommet.

Lønnen til Opedal er dermed den samme som den lønn Jebsen fikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere