– Jeg har drømt om å reise ut i verdensrommet siden jeg var fem år gammel, skriver mangemilliardæren på sin egen Instagramkonto mandag.

Ferden er den første bemannede flyvningen som New Shepard-raketten legger ut på. Raketten er laget av romfartsselskapet Blue Origin, som Bezos selv stiftet i 2000, og første rakettoppskyting vil finne sted den 20. juli.

– Jeg legger ut på reisen med min bror. Mitt livs eventyr med min beste venn, sier Bezos.

Auksjonerer bort ledig sete i raketten

Romraketten er oppkalt etter astronauten, Alan Shepard, som ble den første amerikaneren i verdensrommet i 1961.

Romraketten har i alt gjennomført 15 vellykkede flygninger til og fra verdensrommet og selskapet ser det derfor på det som trygt å la astronautene slippe til.

Ett av setene i romraketten skal også loddes ut til en heldig vinner via en auksjon på nett. Pengene som samles inn via auksjonen vil gå til Blue Origin Foundation, som er en organisasjons som jobber for å skape interesse for romfart blant unge.

Milliardærenes store drøm

Men Amazon-gründeren er ikke den eneste mangemilliardæren som har store drømmer om verdensrommet. Tesla-gründer Elon Musk har i mange år drevet det kommersielle romfartsselskapet Space X, som stadig vekk sender raketter opp.

Også forretningsmannen Richard Branson, som tjente seg søkkrik på musikkselskapet Virgin og flyselskapet med samme navn, har latt seg fascinere av verdensrommets mysterier. Han startet derfor Virgin Galactic i 2004, som har tatt sikte på å begynne med romturisme.

Les også:Blekkspruter på vei til ISS

Felles for Branson og Musk sine romfartsselskaper er at de ikke har kommet i gang med den kommersielle romturismen helt enda. Ingen av dem har heller selv tatt steget ut i verdensrommet.

Elon Musk har ifølge Forbes Magazine en formue verdt 1.200 milliarder kroner, mens Bezos har over 1.479 milliarder kroner. Richard Branson har bare skarve 41 milliarder norske kroner på bok.

Les også: Russland vil spille inn film i verdensrommet