Ifølge New York Times ble den 66 år gamle forretningsmannen funnet død i cellen i varetektsfengselet på Manhattan i New York lørdag morgen etter å ha hengt seg.

ABC News og AP viser til tjenestemenn som vil være anonyme, som sine kilder. Medisinske kilder i New York bekrefter at Epstein er død.

Han ble pågrepet 6. juli, og påtalemyndigheten i New York tok ut siktelse mot ham for ett tilfelle av overgrep og ett tilfelle av menneskehandel. Han ventet nå på rettssak, men på grunn av fluktfare ble han nektet løslatelse mot kausjon.

Epstein skulle ha vært under særlig overvåking etter et tidligere selvmordsforsøk. Så sent som i slutten av juli ble han funnet i cellen med merker på halsen etter angivelig å ha forsøkt å ta sitt liv.

FBI gransker

FBI skal granske Epsteins dødsfall, opplyser justisdepartementet.

Det er allerede stilt spørsmål ved hvordan det var mulig for en så profilert innsatt som Epstein å ta sitt liv i et høysikkerhetsfengsel etter et tidligere selvmordsforsøk.

En person med kjennskap til saken sier til AP at at han var tatt av overvåking for selvmord, uten at han spesifiserte når.

Senator Ben Sasse skrev lørdag brev til justisminister William Barr der han sier at "hoder må rulle".

- Hvert eneste menneske i justisdepartementtet visste at denne mannen var en selvmordsrisiko, og at hans mørke hemmeligheter ikke måtte få lov å dø med ham, skrev Sasse.

Fengselsavdelingen i justisdepartementet sier at han ble funnet livløs i cellen klokka 6.30 lørdag morgen. Han ble forsøkt gjenopplivet og deretter kjørt til sykehus, der han ble erklært død.

Bare 24 timer før han døde, ble over 2.000 sider med dokumenter fra en tidligere sak offentliggjort, med svært utleverende anklager mot ham.

Avviste anklagene

Epstein, som har vært nær venn med både president Donald Trump og tidligere president Bill Clinton, har avvist anklagene om menneskehandel og overgrep, som i teorien kunne gitt ham 45 års fengsel.

Pågripelsen i juli førte til at det ble iverksatt en gransking av hvordan myndighetene i Florida håndterte saken da han i 2008 ble anklaget for lignende overgrep for ti år siden.

Arbeidsminister Alexander Acosta måtte deretter gå av etter å ha blitt kritisert for et forlik han inngikk med Epstein mens han var riksadvokat i Florida.

Epstein sa seg da skyldig i en mindre forseelse for å slippe mer alvorlige anklager. Han sonet 13 måneder i fengsel, men var fri til å gå på jobb på dagtid.

Vil forfølge saken

Noen av dem som har kommet med anklager mot Epstein, og deres advokater er sinte over at de ikke får sett ham i retten.

En av dem, Jennifer Araoz, sier at hun og de andre har arr for livet, mens han ikke blir konfrontert i retten med «traumene han har forårsaket hos så mange».

En folkevalgt i Florida, Lauren Book, og flere av advokatene sier de vil forfølge saken i retten uansett om Epstein nå er død. De ønsker blant annet å kaste lys over hvorfor han fikk en så lett dom i 2008.

Luksusliv

Før han ble arrestert, levde han et liv i luksus. Han omgikkes prinser og presidenter på en privat øy i Karibia og i en av de største boligene i New York.

Men det er aldri blitt helt klart hvordan han kunne avansere fra middelklassen i Brooklyn til å bli en av USAs rikeste investorer som donerte millioner av dollar til Harvard-universitetet og andre gode saker.