NEW YORK (Nettavisen): Det fortalte «Jane» da hun på tirsdag var det første av det påtalemyndigheten mener er mindreårige offer som ble misbrukt og utnyttet av Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell seksuelt.

- Ghislaine var der

«Jane» fortalte om hvordan hun ble seksuelt misbrukt, etter at hun først traff de to da hun var 14 år gammel i 1994.

- Hvem var den personen som oftest var i rommet da du hadde seksuell kontakt med Jeffrey Epstein da du var 14 år gammel? spurte aktor i saken, Lara Pomerantz.

- Ghislaine Maxwell, svarte Jane, ifølge New York Post.

I sin forklaring fortalte Jane at hun møtte Ghislaine Maxwell da hun var 14 år gammel og at hun med en gang ble som en storesøster for henne.

- Det var litt rart, men fint, sa «Jane» i retten, ifølge New York Times.

Men etter kort tid skal Ghislaine ha begynt å snakke om sex med henne, og til slutt gikk de til Epstein bolig i gjennomsnitt en eller to ganger i uken, sa hun i retten.

- Jeg hadde aldri sett en penis før

I sin forklaring fortalte «Jane» om et tilfelle der hun ble seksuelt misbrukt i et bassenghus ved Epsteins bolig i Palm Springs i Florida.

- Jeg ble helt forskrekket, jeg hadde aldri sett en penis før, sa «Jane» om en av tilfellene der hun ble seksuelt misbrukt.

- Jeg ble forskrekket, det føltes ekkelt og jeg skammet meg, sa Jane, ifølge New York Times.

I sin forklaring fortalte «Jane» også at Jeffrey Epstein masturberte på henne.

- Så gikk han inn på badet og vasket seg selv, og lot som ingenting. Jeg hadde aldri sett noe slikt før, sa hun i sin forklaring.

- Deretter fortsatte Jeffrey å masturbere en gang til. Ghislaine gnidde seg opp mot ham, hun kysset på ham, fortalte «Jane» i retten, ifølge Daily Mail.

Siterte bibelen og hamret løs mot ofrene

- Hun er blitt en syndebukk og en lynavleder.

Dette var ordene forsvarsadvokat Bobbi Sternheim brukte i sin innledningsprosedyre på mandag denne uken, da rettssaken mot Ghislaine Maxwell startet.

Se video fra Manhattan her:

Siterte fra Bibelen

Ghislaine Maxwell er kvinnen som i mange år var kjæresten til mangemilliardæren Jeffrey Epstein, samt hans nærmeste medarbeider. Nå står hun tiltalt for å ha rekruttert og sexmisbrukt unge jenter og kvinner, sammen med Jeffrey Epstein.

Les også: - Ble lokket inn på et massasjerom fylt med bilder av nakne kvinner

Mens aktor i saken, assisterende statsadvokat Lara Pomerantz, på mandag hamret løs på Ghislaine Maxwell, brukte forsvarsadvokat Bobbi Sternheim sitt innledningsforedrag på å gå rett i strupen på de de fire kvinnelige ofrene i saken.

Og aller først tok hun Ghislaine i forsvar med å sitere fra bibelen.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

- Helt siden Eva ble fristet til å spise av eplet som hun ble gitt av Adam, så har kvinner fått skylden for det menn har gjort, sa Bobbi Sternheim til juryen.

- Epstein manipulerte alle

Forsvarsadvokaten sier Ghislaine Maxwell nå får skylden for det Jeffrey Epstein gjorde før han tok sitt liv på sin cellen i sommeren 2019 her i New York City.

- Jeffrey Epstein manipulerte alle, inkludert Ghislaine Maxwell, sa Sternheim i retten.

- Og nå er hun blitt gjort til en syndebukk og en lynavleder. Hun fyller hullet etter Epstein og hun fyller også en stol, sa forsvarsadvokaten.

Saken fortsetter under videoen:

- Hukommelse, manipulasjon og penger

Deretter hamret hun løs på de fire kvinnene som skal forklare seg om Ghislaine Maxwell, og hevdet at alt dreide seg om «memory, manipulation and money», eller «hukommelse, manipulasjon og penger», som det heter på norsk.

Les også: - Her hadde hun gruppesex med jenta og milliardæren

- Disse fire kvinnene vil ikke komme med noen eksakte datoer, de vil fortelle historier som har endret seg over tid, og de har endret historiene ved å inkludere Ghislaine Maxwell, fordi de var klare for en «payday», sa forsvarsadvokaten, og viste til hvor mye penger de fire kvinnene skal ha fått fra Epsteins fond, Epstein Victims' Compensation Fund.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

- Ønsker ikke å «shame»kvinnene

Bobbi Sternheim sier hun også vil føre såkalte ekspertvitner som vil si noe om hvordan hukommelse kan endre seg over tid og bli «forurenset».

- Jeg vil bare premiere at vi ikke ønsker å henge ut noen av disse kvinnene, eller «shame» dem på noen som helst måte. Men vi er nødt til å stille spørsmål for å få frem om hvorvidt påtalemyndigheten har de nødvendige bevisene som kreves i denne saken, sa Sternheim i retten.

Forsvarsadvokaten hevdet deretter at de fire kvinnene er blitt «manipulert« og «lokket» av alle pengene som ligger i Epstein-saken.

- Jo mer samarbeid, jo mer penger

- Pengene disse kvinnene allerede har fått, kommer fra fondet Epstein Victims' Compensation Fund. For å få disse pengene har de måttet komme med påstander om hva de ble utsatt for. Og jo mer de samarbeider med myndighetene, jo mer penger får de. De har således fått mye penger fra fondet ved komme med påstander om Jeffrey Epsten og Ghermaine Maxwell, sier Sternheim.

Forsvarsadvokaten reagerer sterkt på at de fire kvinnene har fått utbetalt store beløp, uten å måtte føre bevis for hva de har blitt utsatt for.

- Da vi hadde oppgjøret etter 9/11 måtte man føre skikkelige bevis, mens for disse kvinnene del handler det bare om hukommelse, sa Sternheim i retten.

Les også: - Jeg hadde blitt voldtatt tre ganger den dagen

Deretter tok hun for seg vitne etter vitne.

- Da han døde, endret alt seg

- «Jane» var et musikalsk talent som Jeffrey Epstein sponset. Og både hun, hennes brødre og moren dro til Jeffrey Epsteins bolig noen ganger i Palm Springs. Men det er interessant å dra frem at bare en måned før Jeffrey Epstein ble arrestert i 2019, så ville ikke «Jane» ha noe med hans straffesak å gjøre. Men da han døde, endret alt seg. Da kom tanken om penger, og hun kontaktet en advokat, sa Sternheim.

- Og så, etter Epsteins død, husker hun plutselig alle disse grufulle tingene, og hun plasserer Ghislaine Maxwell i sentrum av det hele.

- Men før dette hadde verken hennes mor, hennes brødre eller noen i familien hørt om det påstått misbruket, sier forsvarsadvokaten, som deretter dro frem at «Jane» i dag er en suksessrik skuespiller.

- «Jane» har fått fem millioner dollar

- Hun er proff med tanke på spille roller.

- Og så vil jeg gjerne at juryen skal vite at de som hevder de er offer under denne rettssaken, har fått penger av å reise krav mot Epstein-fondet. «Jane» har fått hele fem millioner dollar av fondet. Hun husket ingenting av dette før Epstein døde, derfor ber jeg dere om å være kritiske til det hun vil fortelle i retten, sa Sternheim.

Deretter gikk hun til angrep på «Annie», en kvinne som skal ha blitt seksuelt misbrukt på Epsteins gård i New Mexico, og som i dag er en 41 år gammel terapeut.

- Det hun hevder skjedde der, tenkte hun ikke noe over før noen overtalte henne til det senere, sa forsvarsadvokaten i retten, og dro frem at «Annie» så langt har fått 1,5 millioner dollar av Epstein Victims' Compensation Fund for de påståtte overgrepene.

- Hun sendte foto av seg selv til fengselet

Den tredje kvinnen, «Kate», var en jente som levde et jetsetliv, og som på et tidspunkt var sammen med en mann som var dobbelt så gammel som henne. Hun var over den seksuelle lavalderen i Storbritannia og det var hun også da hun kom til New York. Hun vil i retten også innrømme at hun hadde et narkomisbruk og at det har gått ut over hennes hukommelse, sa forsvarsadvokaten i retten.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Ifølge Sternheim opprettholdt «Kate» også kontakt med Epstein etter at han ble dømt i 2008, etter at han erklærte seg skyldig i å ha anskaffet en person under 18 år til prostitusjon.

- Hun sendte til og med foto av seg selv til ham i fengsel, sa Sternheim til retten, om «Kate», som i dag er en 44 år gammel kvinne.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

- Da Jeffrey Epstein døde, pekte også hun på Ghislaine Maxwell. Men denne kvinnen er ikke noe offer, selv om hun har fått 3,25 millioner dollar av Epstein Victims' Compensation Fund for påstandene hun har kommet med, fortalte advokaten.

Saken fortsetter under videoen:

«Caroline» fikk 3,5 millioner dollar

Sternheim tok til slutt for seg «Caroline», som skal ha blitt misbrukt av Epstein i perioden 2002 til 2004.

- Men også hun har en broket fortid med narkotikamisbruk. Og heller ikke i dette tilfellet har Ghislaine Maxwell noen rolle. «Caroline» ble nemlig introdusert til Jeffrey Epstein av Virginia Giuffre, og fikk betalt av Epstein for å gi ham massasje, sa advokaten.

- Hun har tidligere gått til søksmål mot Epstein to ganger, men har aldri nevnt Ghislaine Maxwell eller hennes rolle i noen av søksmålene.

- Men nå, etter at Epstein er død, inkluderer hun plutselig Ghislaine Maxwell i sine historier, og får som en følge av det 3,5 millioner dollar fra Epstein Victims' Compensation Fund, sa advokaten i retten.

- Kvinnene er blitt påvirket

Sternheim hevder også at det ikke finnes øyenvitner til noen av overgrepene de fire jentene hevder seg utsatt for.

- Historien til disse vitnene vil ikke kunne bevise utover enhver tvil at Ghislaine Maxwell er skyldig.

- Myndighetene prøver her å sy sammen flere historier for å finne et mønster, men det eneste mønsteret man finner her, er disse kvinnenes suksess med å hente penger ut av fondet til Epstein, sa Sternheim i retten.

Les: Epstein-dødsfallet: - Det var «den perfekte stormen av tabber»

- De er blitt påvirket av advokater, media, det de har lest, og ikke minst - av løftet om de store pengene, sier Maxwells forsvarsadvokat.

138 personer har fått 121 millioner dollar

Totalt skal de fire kvinnene ha mottatt 13,5 millioner dollar, eller rundt 120 millioner norske kroner fra Epstein Victims' Compensation Fund.

Les også: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya» til Jeffrey Epstein

Totalt skal nå 138 personer ha fått utbetalt 121 millioner dollar, like over en milliard norske kroner fra fondet etter milliardærens dødsfall.

I tillegg til de fire kvinnelige ofrene, vil man under rettssaken også få vitnemål fra ofrene familier, ansatte hos Epstein, noen av pilotene til Epstein og flere av politifolkene som foretok undersøkelser i flere av boligene til Epstein.

Pilot på «Lolita Express» bekreftet besøk av Clinton og Trump

På mandag startet også vitnemålet til piloten Lawrence Paul Visoski Jr. som fløy flere av flyene Jeffrey Epstein i perioden han var ansatte fra 1991 til 2019.

Jeffrey Epstein har eid flere privatfly, men de har fått fellesbetegnelsen «Lolita Express» på bakgrunn av alle kvinnene og jentene som som skal ha flydd med Epstein i flyene, og misbruket de skal ha blitt utsatt for.

Les også: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

I sitt vitnemål fortalte Visoski at han i gjennomsnitt fly Epstein rundt hver fjerde dag, da hovedsakelig mellom Epsteins boliger i New York, Florida, New Mexico, Jomfruøyene og Paris.

Han ble først spurt om om hvilket forhold Epstein og Ghislaine Maxwell hadde.

Da fortalte piloten at de virket mer som et par en som to personer som bare hadde et arbeidsforhold.

- Men jeg så dem aldri kysser eller holde hverandre i hendene, sa han i sitt vitnemål på mandag.

På tirsdag fortsatte utspørringen av piloten, og der fortalte Viskoski, at han aldri «så noen seksuelle aktivitet» om bord på flyene, og at han heller aldri så det som kunne oppfattes som mindreårige jenter om bord på noen av flyene.

Samtidig bekreftet han at både Bill Clinton, Donald Trump og britiske prins Andrew fløy med Epstein privatfly, skriver New York Post.

Men han presiserte at han aldri hadde noen mistanke om at Epstein eller Maxwell seksuelt misbrukte noen unge jenter.

- Da ville jeg sluttet i jobben, sa Viskoski.