Minst 1400 barn skal ha blitt seksuelt misbrukt over en periode på 16 år i den engelske byen Rotherham. Det kommer fram i en rapport offentliggjort tirsdag.

En av ofrene, en kvinne som nå er i 20 årene, forteller i et intervju med Sky News at hun ble misbrukt i flere år uten at myndighetene gjorde noe for å stoppe det. Innimellom ble hun voldtatt av så mange som fem menn av gangen, skriver kanalen.

Hun meldte fra til politiet om overgrepene i april 2003, da hun bare var 13 år gammel, og igjen året etter. Ingenting ble gjort, ovegrepene fortsatte og gjerningsmennene som har ødelagt livene til utallige kvinner går fortsatt rundt i gatene i Rotherham.

Truet familien

Overgrepsmennene ventet gjerne på henne utenfor hjemmet hennes. De truet også familien hennes og fortalte dem at jenta skyldte dem penger for, og det var ikke før familien hennes sendte henne ut av landet at overgrepene stoppet.

- Hverken sosialomsorgen, byrådet, politiet eller utdanningsinstutisjonene gjorde noe for å stoppe det. Jeg klandrer myndighetene like mye som min overgrepsmenn, sier kvinnen til Sky News.

Hun returnerte til England da hun var 17 og oppdaget at gjerningsmennene fortsatt var på frifot.

- Det plager meg ikke at de går rundt i gatene på grunn av det de gjorde mot meg. Det som plager meg er tanken på hvor mange andre som har fått livene sine ødelagt i de ti årene etter at jeg slapp unna, sier kvinnen.

Ble voldtatt ukentlig

Det hele begynte da kvinnen og vennene hennes møtte en gjeng med gutter som senere introduserte dem for eldre menn.

- De ga meg dop, alkohol, kjøpe røyk til meg, tok meg med på McDonalds, vanlige ting. Vi utviklet et vennskap, sier kvinnen.

Hun legger til at hun var veldig uskyldig, kom fra en kjærlig og støttende familie og at hun trodde disse mennene bare ga henne ting gratis for å være hyggelige. Det var ikke tilfellet.

Hun ble spesielt god venn med den ene mannen som en dag tok henne med på et marked.

- Plutselig stod han over meg og voldtok meg. Jeg ble holdt fast av to andre menn. De tvang en av vennene mine til å se på. Hun var allerede blitt misbrukt. Det plaget meg noe forferdelig at jeg hadde mistet jomfrudommen min, sier kvinnen.

Den samme mannen fortsatte å voldta henne hver uke, og hun begynte å bli redd både han og resten av gjengen hans.

- Jeg måtte ha sex med fetterne hans og alle andre som ville ha sex med meg, sier kvinnen.

Dersom hun forsøkte å nektet skal hun ha blitt banket opp. Gjengen truet også med å gjeng-voldta moren mens hun så på, og det ville hun ikke la skje.

- Så jeg holdt alt for meg selv og fortsatte å møte dem på grunn av disse truslene.

Kvinnen understreker at gjerningsmennene kom fra hele landet, ikke bare Rotherham.