Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg drepte alle tre

21-åring erkjenner å ha drept sine to søsken og sin stefar.

21-åringen som onsdag ettermiddag ble pågrepet i forbindelse med trippeldrapet i Härnösand i Sverige, tilstår at han tok livet av de tre som ble funnet drept i en leilighet i byen tirsdag kveld.

- Han tilsto med en gang, sier mannens advokat Fredrik Lindberg til Aftonbladet.

21-åringen ble stanset da han forsøkte å ta seg om bord på et lasteskip som skulle til Tyskland, og ble ført til politihuset i Sundsvall for avhør. Avhøret av 21-åringen begynte ved 18-tiden onsdag kveld, og varte i en drøy time.

- Han føler seg ikke bra
Advokaten ønsket onsdag kveld ikke å gi ytterligere kommentarer om motivet, og han ville heller ikke si noe om hvordan hans klient oppførte seg under avhøret.

Etter avhøret ble mannen fraktet til lege.

- Han føler seg ikke bra, sier Lindberg til Expressen.

Menn i 60-årene løslates
Politiet i Sverige hadde pågrepet totalt tre menn i forbindelse med trippeldrapet. Først pågrep politiet to menn i 60-årene, før de onsdag ettermiddag pågrep 21-åringen.

De to mennene i 60-årene ble onsdag løslatt, ifølge den svenske avisen.

- For en liten stund siden besluttet påtalemyndigheten å frigi de to eldre mennene. Det er ikke lenger noen mistanker rettet mot dem, sier Hans Björner det svenske politiet til Aftonbladet.

De drepte søsknene er en 12 år gammel jente og en 15 år gammel gutt. Den tredje drepte er barnas biologiske far (52). De drepte lå på forskjellige steder i huset, som tilhører barnas mor og hennes nye samboer (62). 62-åringen er en av mennene politiet nå har løslatt.

Gjerningsmannen skal være halvbroren til søskenparet.

- Gjør tekniske undersøkelser
De tre skal ha blitt drept med kniv, men politiet vil foreløpig ikke si mer om hvordan drapene er begått.

- Det kan ikke noen svare på. Vi gjør våre tekniske undersøkelser og gjennomgår åstedet, sier Bertil Månsson fra påtalemyndigheten i Sundsvall til Expressen.

- Vi har en del opplysninger, men ønsker ikke å gå ut med noe annet enn at mannen har erkjent, sier politiets talsmann Hans Björner onsdag kveld.

Det var tirsdag kveld politiet i Västernorrland fikk melding om drapene i et villaområde sentralt i Härnösand. Da de kom til stedet fant de søsknene og en middelaldrende mann drept.

Barnas foreldre er skilt og har delt omsorg. Ifølge en kollega av den drepte mannen, skulle han hente sine barn tirsdag, skriver Aftonbladet.

Første trippeldrap siden 1999
Trippeldrapet i Härnösand er det første på lang tid i Sverige. Det siste kjente tilfellet er fra september 1999, ifølge Aftonbladet.

- Det er veldig, veldig uvanlig med trippeldrap, sier Ulf Åsgård, ekspert på gjerningsmannsprofiler, til avisa. Ifølge psykiateren har offer og gjerningsmann en langvarig relasjon i 80 prosent av drapstilfellene.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk