Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg drepte Anja

Siktede erkjenner drapet i Ålesund. - Han sier han var sterkt ruset, sier forsvareren.

(Nettavisen): Mannen som onsdag ble pågrepet i Ålesund, erkjenner å ha drept Anja Weløy Aarseth.

Politiadvokat Yngve Skovly sier til Nettavisen at mannen foreløpig ikke har oppgitt noe motiv.

- Han har tilstått at han er gjerningsmannen, men har foreløpig ikke oppgitt noe motiv, sier politiadvokaten.

- Satt han lenge i avhør før tilståelsen kom?

- Nei, han ble ikke avhørt lenge i natt, sier Skovly.

Skovly sier at siktede har oppgitt at han var svært ruset da han utførte handlingen. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags rusmidler det skal være snakk om.

- Nå vil vi fortsette avhørene, men gradvis trappe ned, sier han til Nettavisen.

Tips? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no eller ring 986 52 678

Vil samtykke til varetekt
NRK har snakket med 24-åringens forsvarer, Reidar Andersen, som bekrefter at klienten har tilstått drapet.

- Så langt har jeg i samråd med klienten avklart at jeg kan si følgende: Han har erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har videre også uttalt at han vil samtykke til eventuell varetektsfengsling, sier Andersen.

Til NTB utdyper forsvareren:

- Siktede har så langt ikke oppgitt noe motiv, men han sier at han var sterkt ruset da det skjedde.

Lettelse for familien
Bistandsadvokat Einar Råen forteller at tilståelsen har gitt familien oppklaring.

- Det er en stor lettelse å få en innrømmelse, men det er nok vanskelig å se lettelsen i sorgen familien er i nå, sier Råen til NTB.

Men tilståelsen har også en bismak for familien til Aarseth.

- Min klients umiddelbare reaksjon var: Nå blir tragedien bare mye større. Nå er også en annen familie berørt via gjerningsmannen og hans familie, sier bistandsadvokaten.

- Dette er et sjokk for meg
Nettavisen har vært i kontakt med flere personer i nabolaget og i omgangskretsen til siktede.

Flere forteller at dette ikke er første gang han er i klammeri med politiet.

En som kjenner siktede svært godt forteller oss at han ble kastet ut av leiligheten sin. Han husker siktede som en aggressiv person som det var vanskelig å forholde seg til og de to ble aldri gode venner.

- Etter en krangel truet han meg flere ganger og advarte meg om at det kunne være farlig for meg å gå rundt i Ålesund, sier vedkommende, som ønsker å være anonym.

Til tross for truslene, oppfattet den tidligere vennen den siktede mannen som en ganske normal person som stort sett holdt seg for seg selv.

- Han var ikke av de som hadde best draget blant damene, men hadde et normalt forhold til jenter, hevder han.

- Helt sinnssykt
Han forteller videre at det kom som et sjokk da han hørte at siktede var pågrepet for drapet på Anja, som har satt en støkk i det lille samfunnet i og rundt Ålesund den siste tiden.

- Det var faktisk helt sinnssykt å høre noe sånt om en person som jeg kjenner veldig godt, sier kilden, som ikke har hatt kontakt med 23-åringen den siste tiden.

Sjenert
Andre Nettavisen har snakket med forteller at de har hørt om pågripelsen og at de ble svært overrasket. Han beskrives som en hyggelig, men noe tilbakeholden og sjenert person.

- Jeg møtte han innimellom i gaten og vi nikket til hverandre. Det var helt sykt å se at han ble pågrepet, sier en nabo, som tilfeldigvis gikk forbi huset han var i da politiet gikk til aksjon.

Mannen er tidlig i 20-årene, oppvokst i Romsdal og bosatt i Aalesund. Han er småbarnspappa og en kjenning av Ålesund-politiet. I oktober 2012 måtte han møte i retten for en samlesak som innebar både vold og trusler mot offentlig tjenestemann. I januar var han tilbake i retten for en ny sak som omhandlet trusler mot polititjenestemann.

Liker «RIP Anja Weløy Aarseth».
Et søk på Facebook-profilen til siktede viser at han har trykket «liker» på minnesiden «RIP Anja Weløy Aarseth».

Politiet er sparsommelige med informasjon om vedkommende. Foreløpig er hans identitet ikke offentlig kjent.

I tillegg til drapet, er vedkommende siktet for å ha ranet en kiosk som lå like i nærheten av stedet hvor Anja parkerte bilen sin den fatale kvelden.

DNA-spor førte til pågripelsen
Politiet har siktet 24-åringen for forsettlig drap på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth samt for grovt ran av en kiosk i Ålesund.

Mannen ble pågrepet i bydelen Skarbøvik rundt klokken 17.25 onsdag ettermiddag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Politiet opplyste at det var DNA-spor som førte til pågripelsen av mannen ettersom hans profil var registrert hos politiet tidligere. Mannen er tidligere straffedømt for blant annet drapstrusler, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotikabruk.

Ifølge det Bergens Tidende kjenner til skal Aarseth ha blitt kvalt, men dette er opplysninger politiet foreløpig ikke vil bekrefte.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler