RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg er en forsøpler»

Sist oppdatert:
Det er påskriften på skiltet du må bære mens du vasker gatene i Singapore, etter å ha kastet søppel på bakken. Les om flere uvanlige lover verden rundt.

Lover og regler er forskjellig fra sted til sted, og da spesielt fra land til land. Mens vi synes det er rart at man kan få bot for å gå på rød mann i Australia, synes de kanskje at det er helt på trynet at vi må betale lisens for å eie en tv. Under ser du en oversikt over rare lover i andre land.

Sykkellisens og kysseforbud
Mens vi betaler TV-lisens her i Norge, må man betale lisens for å sykle i Israel.

I Frankrike er det forbudt å kysse på et tog, og man har ikke lov til å oppkalle grisen sin etter Napoleon.

Canadiske barn kan bare glemme å klatre i trærne, for det er lovpålagt at det skal man ikke gjøre.

Sveitserne holder hviledagen hellig. Der er det ikke lov til å henge opp klesvasken eller vaske bilen på søndager. Dessuten har de en uskrevet regel om at man heller ikke skal klippe plenen på søndager.

I Thailand er det forbudt å gå kommando, man må ha på seg undertøy når man forlater hjemmet sitt.

Strenge Singapore
Det mest ekstreme landet når det gjelder lover er kanskje Singapore. Men til gjengjeld er dette et land med svært lite kriminalitet, selv om noen handlinger ikke blir definert som kriminalitet i så mange andre land.

Her er det forbudt å selge tyggegummi. Glemmer du å trekke ned på et offentlig toalett i Singapore kan du risikere å bli bøtelagt. Hvis du blir tatt for å forsøple offentlige steder mer enn tre ganger, må du vaske gatene med et skilt på deg merket: «Jeg er en forsøpler».

Mangfoldige USA
I USA varierer lovene svært mye fra stat til stat, lovene er mange....og rare.

I staten Wyoming er det ikke lov til å stå på ski i beruset tilstand, og det er forbudt å ha på seg en hatt som sperrer utsikten til andre ved et teater eller på andre offentlige fornøyelsessteder.

I Virginia har man ikke lov til å ha sex med lyset på, og i North Dakota må man lukke igjen gardinene.

I Texas er det ikke lov å melke en annen persons ku.

I Noth Dakota er det ikke lov til å sove med skoene på, og i Minnesota er det forbudt å sove naken. I Massachusetts er det ulovlig å snorke hvis ikke alle soveromsvinduene we lukket og låst.

I Maine må du passe på å ta ned all julepynten innen 14. januar, hvis ikke vil du bli bøtelagt.

I Alabama er det ulovlig å knipse busemenn ut i luften.

Fiskelover
De forskjellige statene har strenge regler på hva man skal gjøre og ikke gjøre når man er på fisketur. I Tennessee er det ulovlig å fange fisk med lasso, i Pennsylvania gjelder det samme med dyanmitt og i Oregon har du ikke lov til å bruke hermetisert mais som agn. I Ohio er det ikke lov å sjenke en fisk full, og i Kentucky kan du ikke fange fisken med pil og bue. I Kansas er det ikke lov til å fange fisk med hendene.

Kyssing og suppespising
Iowa har flere kysselover. Her er det blant annet ikke lov for en mann med bart og kysse en kvinne offentlig, og et kyss kan ikke vare mer enn i fem minutter.

Min favoritt er New Jerseys lov mot å slurpe når man spiser suppe. Denne bør bli innført overalt.

Les om flere teite lover på www.dumblaws.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere