Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er en råtass i trafikken

Jeg har fått mye kritikk for at jeg kjører for sakte. At jeg er en pingle i trafikken. Bare tull. Jeg er en råtass. I trafikken. Utrolig macho. Jeg kjører 7 km over fartsgrensen. Der har du meg!

Når har det seg slik at jeg hadde kjørt helt fra Oslo til Stavanger for å gå i en konfirmasjon. Like ved kirka har de satt opp et kamera for slike som meg. Jeg nærmet meg målet, også pang, der smalt de av et foto. Som en slags ekstraservice, en dokumentasjon på råtassen, et ekte mannfolk, som kom dundrende. Hele syv (7) kilometer over fartsgrensen.

Vedlagt er brevet som hører til et bildebevis som jeg har fått tilsendt fra politiet. Det er et slags målfoto. Du vet når man endelig krysser målstreken og man vil dokumentere hvem som kom først. Da blir det tatt et bilde. Det kan for så vidt også være et bilde av hvordan hele ballen er over streken, men det føler jeg at ikke så relevant i dette tilfellet, med mindre du mener at jeg i denne saken har gått over streken. I så fall er det relevant. Jeg overlater selvsagt til deg å bestemme hva som er innafor og hva som er uttafor i denne saken. Jeg gjør det. Jeg lar deg bestemme. Var det over streken? Eller var det ikke?

- Ble det dyrt, spør folk.
- Ja, det er klart det ble dyrt, sier jeg. Det koster å være en tøffing.
- Ja hvor dyrt ble det det da? Folk maser om slikt. Folk ergrer seg over penger som man på en måte kaster rett ut av vinduet. 2.100 kroner skal jeg betale. Hvis man regner det om blir det 300 kroner pr. kilometer over grensen. Da høres det ikke så mye ut.

Eller man kan regne det om i lakrisbåter. Favorittposen fra Nidar (250 gram) koster ca 50 kroner posen. Det vil si at jeg kunne kjøpt 42 poser med lakrisbåter. Det tilsvarer flere års forbruk av lakrisbåter. Hvis man tenker på lakrisbåter på denne måten blir det riktig ille dette her.

På den annen side trenger jeg å slanke meg. Jeg har fått en ganske pinlig kulemage. Det ville slett ikke vært sunt for meg å spise 42 poser med lakrisbåter. Det må du da være enig i.

Kommentarer til denne saken