Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg er igjen på jobben og jobber så hardt jeg kan.»

Mistenkt TV-profil sendte tekstmelding til samboeren under ransnatten.

Den profilerte TV-mannen, som har jobbet med en rekke svenske TV-produksjoner, er mistenkt for å være én av tre piloter bak helikopterranet i Sverige onsdag forrige uke.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal mannen i trettiårene ha tatt kontakt med sin samboer under ransnatten.

Noen timer før kuppet skal han ha sendt følgende tekstmelding: «Jeg er igjen på jobben og jobber så hardt jeg kan.»

- Han er ikke involvert i dette. Det er ikke mulig. Jeg er helt sikker, sier mannens samboer til Expressen.

- Han sov på jobben
Kvinnen, som har vært samboer med mannen i 18 år, hevder han sov på jobben natten det spektakulære ranet ble gjennomført, fordi han hadde et viktig møte påfølgende dag.

- Han sov på jobben og det finnes en naturlig forklaring på dette. Han hadde masse å gjøre på jobben, sier hun.


Kvinnen hevder også at hun kan bevise dette gjennom en rekke tekstmeldinger han sendte henne kvelden før ranet og i løpet av natten. Samboerparet har to barn sammen.

Les også: To mistenkte helikopterranere løslatt

Onsdag ettermiddag avholdes første fengslingsmøte i saken. Påtalemyndigheten begjærer fire personer, inkludert den såkalte TV-mannen, varetektsfengslet for grovt ran, melder Aftonbladet.

Stjerneadvokat Leif Silbersky hevder han ennå ikke har fått noen begrunnelse for hvorfor klienten hans begjæres varetektsfengslet.

- Om jeg skal sitte på et fengslingsmøte om noen timer, så må jeg få tid til å forberede meg for å forsvare min klient. Jeg vet fortsatt ikke hva min klient anklages for, sier Silbersky til avisen.

- Flere ranere på frifot
Påtalemyndigheten mener flere ranere er fortsatt på frifot og frykter de mistenkte kan undergrave bevis dersom de løslates.

- Det er fare for at de hindrer etterforskningen dersom de fortsatt er på frifot, sier presseansvarlig ved Rikskriminalpolisen, Varg Gyllander, til Nyhetskanalen.se.

Seks personer ble arrestert søndag for ranet mot verdisentralen G4S i Västberga i Stockholm, men tirsdag ble to av dem løslatt.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?