Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke ferdig ennå

Tim Kretschmer ville finne en annen skole og fortsette blodbadet.

En uke etter skolemassakren som krevde 16 menneskeliv i den tyske byen Winnenden, snakker drapsmann Tim Kretschmers gissel Igor Wolf ut for første gang i den tyske avisen Stern.

Etter at 17-åringen hadde skutt og drept ni elever og tre lærerinner på Albertville videregående skole onsdag formiddag, tok han Igor Wolf som gissel.

Dette skjedde: 16 døde etter skolemassakre

- Jeg er ikke ferdig ennå
Wolf ventet på sin kone utenfor det psykiatriske sykehuset i nærheten av skolen, da Kretschmer plutselig rev opp den høyre bakdøren på bilen hans, presset en pistol mot tinningen hans og sa «kjør fort!».

Kretschmer hadde åpenbart ikke oversikt over hvor mange ofre han hadde drept, men ifølge Wolf var dette bare begynnelsen.

- Jeg har drept 15 mennesker på min gamle skole, men jeg er ikke ferdig for i dag, skal Tim Kretschmer ha sagt til Wolf.

I tillegg til ni elever og tre lærerinner, skjøt og drepte Kretschmer tre andre på flukten. En av disse ble skutt rett utenfor det psykiatriske sykehuset hvor Wolf sto.

Les også: - Drapsmannen jaktet på jenter

- Skal vi finne en annen skole?
Med et våpen presset mot tinningen, ble Wolf tvunget til å kjøre den 17-årige drapsmannen fra Winnenden til Wendlingen, som ligger på den andre siden av Stuttgart.

- Han lekte med ammunisjonen med venstrehånden og siktet på meg med våpenet i den høyre. Jeg tenkte bare at han forberedte seg på sitt neste skudd, sier Wolf til avisen.

Så kom spørsmålet: - Vi skal ikke finne en annen skole?

Tysk politi har tidligere sagt at det ble funnet store mengder ubrukt amunisjon på skolen. Dette tyder på at politiets raske reaksjonstid gjorde at han ikke fikk gjort seg ferdig på skolen.

- Han ønsket er virkelig blodbad, sa tysk politi for en uke siden.

- Jeg gjør det for moro skyld
I stedet for å svare på spørsmålet til den tydelig ustabile unge drapsmannen, valgte Igor Wolf å prøve å berolige og distrahere ham.

- Jeg svarte ham ikke på spørsmålet, men prøvde å distrahere ham med spørsmål som «Hvor skal jeg kjøre deg» og «Hvor vil du». Jeg spurte ham også «Hvorfor gjør du dette tullet», og da svarte han svært høyt: «Jeg gjør det for moro skyld, fordi det er gøy!», sier Wolf.

Vurderte å flykte
Flere ganger i løpet av de rundt to timene Igor Wolf var 17-årige Tim Kretschmers gissel vurderte han å prøve å rømme, eller gjøre noe for å tiltrekke politiets oppmerksomhet. Han vurderte å rive opp døren og løpe vekk fra bilen, men lot det bli med tanken.

- Vi stoppet ved et lyskryss i Tübingen, men det var så mange fotgjengere rundt oss, blant annet en kvinne med barnevogn. Hva ville han gjort med dem dersom jeg hoppet ut av bilen?spør Igor seg. - Han hadde umiddelbart begynt å skyte rundt seg - uavhengig av om det var barn eller unge han skjøt på.

Først da de ankom Wendlingen, klarte Igor Wolf å komme seg unna.

Kort tid senere døde drapsmannen Tim Kretschmer i en skuddveksling med politiet.

Se også: Drapsmannens siste sekunder

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken