Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) trakk seg fra nominasjonslisten til Oslo Ap 9. oktober i fjor.

Les også: - Ap ikke påvirket av spådamer
Les også: Khan-saken endrer mobilregler

- Brøt tilliten
- Jeg beklager på det sterkeste det som skjedde tidligere i høst med mine høye telefonregninger knyttet til Stortingets telefonordning. Selv om Stortinget har en ordning med fri telefon, er jeg lei meg for det som skjedde og at jeg brøt den gjensidige tilliten en slik ordning baserer seg på, sier hun på Arbeiderpartiets hjemmesider.

Khan sier hun har gjort opp for seg:

Jeg har tilbakebetalt beløpet jeg skylder, og gjort opp for meg overfor Stortinget. På bakgrunn av det som skjedde trakk jeg meg også som stortingskandidat for Oslo Arbeiderparti.

Ap-politikeren legger ikke skjul på at høsten har vært tøff.

- Svært tøff periode
- Jeg har forståelse for at mange har spørsmål til høstens hendelser. Dette har vært en svært tøff periode for meg, og jeg har vært sykemeldt i om lag tre måneder. Jeg har fått god støtte og omtanke fra familie, venner og partifeller, men også profesjonell hjelp til å takle tunge stunder i denne perioden. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å la meg intervjue om saken framover.

Khan er tilbake på jobb onsdag denne uken.

- Jeg vil bruke resten av min tid som stortingsrepresentant til å fokusere på politiske saker og gjenvinne tillit hos dem jeg har skuffet.

Nettavisen snakket med Khan rett før jul:

- Jeg sender ut en pressemelding når jeg er tilbake. Men jeg ønsker ikke å besvare noen private spørsmål, presiserte hun da.