- Det snakkes om å ikke stigmatisere eller diskriminere, men måten våre barn behandles vitner om at ingen bryr seg om dem, sier Ann Kristin Simonsen.

Hun er mor til Fredrik som går på videregående skole, og omfattes av Transportordningen for funksjonshemmede (TT). Da byrådet i Oslo ble pålagt å konkurranseutsette kjørekontoret, ble hverdagen alt annet enn lettere for brukerne. Store forsinkelser, mangel på informasjon, kommunikasjonsproblemer og mangel på sjåfører er hovedessensen.

- Han vil ikke på skolen
Simonsen er sint og fortvilet:

- Ordningen fungerte egentlig veldig bra fram til den ble konkurranseutsatt og ble lagt på anbud, sier hun til Nettavisen, og forteller at den nye ordningen har fått store konsekvenser for dem:

- Min sønn har hatt et kjipt år med tanke på skolegang, han har ikke hatt stabilitet i hverdagen. Han er egentlig veldig sosial og glad i mennesker, men nå er han engstelig og vil ikke på skolen. Han blir engstelig av å ikke vite hvem som skal kjøre ham, sier Simonsen.

- Det bryr meg ikke om det jeg sier er politisk korrekt eller ikke. Jeg er mamma og jeg er forbanna, sier en tydelig Simonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvorfor skal ikke han få en trygg hverdag eller få ta til seg læring? spør hun og legger til: - Av og til vil du bare beholde barnet ditt hjemme.

- Aldri vært så bekymret før
Den nye ordningen gir også bekymringer for foreldrene. Simonsen melder om store forsinkelser i henting- og leveringstider og mangel på informasjon. Ofte vet hun ikke hvor sønnen befinner seg eller når han kommer hjem. Han kommer også ofte for sent på skolen.

- Vi kan ikke stole på tjenesten, det er forferdelig. Jeg har aldri vært så bekymret for gutten min som i de siste åtte-ni månedene, betror hun Nettavisen.

Er du rammet av TT-problemer? Tips oss!

Kommunikasjonsrot og mangel på sjåfører
Årsaken til forsinkelsene forklarer hun med kommunikasjonsproblemer med det svenske bestillerkontoret, nye sjåfører, for få sjåfører samt samkjøring av personer som ikke håndterer ukjente mennesker. At foreldrene ikke har kontakt direkte med dem som henter og leverer deres barn gir også usikkerhet og bekymring.

- Jeg har ingen kontakt direkte med sjåførene selv om nummeret mitt står i papirene til kjørekontoret. Men siden jeg har avlastning vil de ikke ringe. Det gir også praktiske konsekvenser for meg. Ingen arbeidsgiver vil ha en ansatt som ikke kommer tidsnok på jobb, konstatere Simonsen.

Samtidig understreker hun at hun har møtt på både «veldig frekke» og «søte og hyggelige» personer som jobber med TT-ordningen.

- Svada og spill for galleriet
Simonsen har en klar oppfordring til Oslo kommune og Helse- og velferdsetaten:

- De har lovet oss igjen og igjen at de skal prioritere denne gruppen. Det mener jeg er svada og spill for galleriet. Få tilbake den gamle ordningen, den nye fungerer ikke!

- Den er helt forferdelig, gjentar hun.