Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er veldig glad, men kjenner mange som ikke vet noe

Lindås-mann er blant de 41 Statoil-ansatte som er på vei hjem torsdag kveld.

– Jeg er veldig glad, men kjenner mange som ikke vet noe, og det overskygger litt. Det gnager i sjelen, sier konen til en Lindås-mann som har vært i Algerie.

Hun er lettet over at mannen kommer hel hjem, men har samtidig mye medfølelse for familiene som fortsatt lever i uvisse.

– Timene går sent nå. Jeg har virkelig lyst til å få ham hjem. Det er klart han har opplevd mye tøft og tenker veldig mye på de andre. Han synes han nærmest har vært urettferdig heldig, sier konen til BA.

Ektemannen var bare meter fra leiren da terroristene angrep.

Han slapp unna og ble brakt i sikkerhet. Etter en del forflytning i Algerie, var han i går blant de 41 som kunne sette seg på flyet hjem til Norge.

– Jeg klarer ikke juble, fordi det kunne vært meg som var på Scandic og ikke visste hvordan det står til med mannen min. Vi har vært utrolig heldige, sier konen.

Har landet
Fire Statoil-ansatte nordmenn som er kommet fra gisselsituasjonen i sikkerhet, var i torsdag kveld på vei hjem. I tillegg ble Statoil-ansatte fra andre anlegg i Algerie hentet til Norge.

Klokken 20 ankom de første Statoil-ansatte på Kokstad. Disse har ikke vært involvert i gisselaksjonen.

De øvrige ansatte kommer trolig til Norge i løpet av kvelden og natten.

– Vi vet ikke nøyaktig hvor mange som kommer hit, noen bor andre steder og ønsker å dra hjem. Vi ønsker at flest mulig skal komme hit og få «debrief» og støtte, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil til BA.

Like før klokken 21 torsdag kom også konsernsjef Helge Lund for å være sammen med de berørte på pårørendesenteret i Bergen.

Bekymret
Lund reiste med fly fra Stavanger like etter en pressekonferanse hvor han blant annet sa at situasjonen ved In Almenas fortsatt var uoversiktelig.

– Vi er meget bekymret for våre ansatte, sa han.

Konsernsjefen har den siste timen vært med de pårørende på et avskjermet område på Scandic Airport hotell på Kokstad.

Om kort tid vil Lund holde pressekonferanse i Bergen.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Kommentarer til denne saken