Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde blitt drept om den angrep igjen

Mens Celine Monrad-Haslum lå på bakken, gikk elgoksen til angrep. I dag er 39-åringen glad for at hun tross alt er på Ahus.

(Romerikes Blad): Kroppen er mørbanket, og det 15 centimeter lange såret på låret holdes åpent for å unngå infeksjoner. Allikevel smiler trebarnsmor Celine Monrad-Haslum (39) fra sykesengen på Ahus.

Dagen etter det brutale elgangrepet, er hun mest glad for at elgen ikke angrep noen av barna som deltok i motbakkeløpet i Varingskollen.

- Jeg er større, og har mer å ta imot med, sier 39-åringen til Romerikes Blad.

Dyttet i bakken
Til tross for at flere deltakere i «Varingskollen Opp» hadde passert på nært hold, ble ikke elgen skremt. Da Monrad-Haslum skulle passere, forsøkte hun derfor å jage den vekk.

Elgen reagerte med å dytte henne i bakken med mulen, så hun gikk i bakken.

- Jeg hadde ikke mulighet til å flykte, og elgen gikk til angrep med frambeina, sier hun.

Monrad-Haslum valgte å spille død etter at elgen med sine voldsomme krefter hadde påført henne et sår bak på låret, som gikk helt inn til beinet. Da trakk den seg tilbake.

- Jeg hadde blitt slått ihjel om den hadde angrepet igjen, sier hun.

Plukket ut blåbærlyng
På sykehuset har 39-åringen fått epidural, slik at legene har kunnet rense såret grundig.

– Såret ble veldig møkkete, og det er plukket ut blåbærlyng. For at såret skal holde seg rent, er jeg koblet til en maskin som suger ut puss, sier Monrad-Haslum, som nå får antibiotika intravenøst og smertestillende.

Hun blir trolig på Ahus noen dager til, og har så vidt gått litt for egen maskin. Hvor lenge hun blir sykmeldt fra jobben ved Kirkeby skole, vet hun ikke.

– Er du redd for å møte elg igjen?

- Nei, jeg har vært med faren min på elgjakt fra jeg var liten, og har vært tett på elg før. Jeg tenkte ikke tanken at den kunne angripe, men den følge seg nok truet, sier Monrad-Haslum.

- Får leve inntil videre
Monrad-Haslum mener elgen burde tas om den har slått seg til i Varingskollen.

- Jeg syns elg er fine dyr, men det er mange barnefamilier som ferdes i området, sier den spreke motbakkeløperen.

Tirsdag har Viltnemnda i Nittedal besluttet at elgoksen fortsatt får vandre rundt i skogen.

- Den har trukket seg unna området, og det er ingen tegn på at den er syk eller skadet. Angrepet er trolig utløst av at det ble mye styr, så inntil videre får den leve, sier Bjørn Knudsen, leder av Viltnemnda.

Denne saken er levert av Romerikes Blad.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg