Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde en tøff barndom

Den overgrepstiltalte 36-åringen startet tirsdag sin forklaring i tingretten.

36-åringen fra Bodø som har innrømmet en rekke seksuelle overgrep mot 11 gutter, karakteriserer seg selv som en normal person med en unormal legning. Han startet tirsdag sin forklaring i Salten tingrett med å fortelle om en tøff barndom, skriver Avisa Nordland.

– Jeg vil ikke bortforklare, men forsøke å fortelle hele historien. Og noe av forklaringen på hvorfor jeg sitter her tror jeg har sammenheng med en tøff barndom, der en alkoholisert far dominerte familien, startet 36-åringen sin forklaring med.

Les hele saken i Avisa Nordland

Terror
Han fortalte blant annet om en far som bedrev både psykisk og fysisk terror mot hele familien, og som satte de fire søsknene opp mot hverandre i ulike situasjoner.

– Det førte til at jeg i de sene barneårene og tenårene var livredd for å ta med venner hjem, på grunn av hans alkoholisme og oppførsel, fortalte 36-åringen.

Tross en tøff oppvekst hadde han jentevenner i tenårene, og kunne også fortelle at han i disse årene var forelsket i flere jenter.

– Men etter hvert fikk jeg denne dragningen mot yngre gutter, samtidig som jeg slet med depresjoner og angst på den tiden. Tiden i militæret ble imidlertid en opptur, og jeg trivdes i tjenesten. Etter militæret har jeg opprettholdt kontakten med flere barndomsvenner, samtidig som dragningen mot yngre gutter ble stadig sterkere, innrømmet tiltalte.

Unormal legning
– Som person er jeg normal, samtidig som jeg har fått en unormal legning. Som normal er jeg normalt glad i barn, men den unormale legningen har ført til at jeg sitter her i dag, mente tiltalte.

Han forklarte at han tidlig forsto at det han drev med i forhold til de unge guttene var galt.

– Man skal ikke gå over intimgrensene til barn, og nå vet jeg også at ettervirkningene fører til store problemer for de som er involvert, svarte han på spørsmål fra en av bistandsadvokatene.

– Men man snakker ikke med venner om slike ting, det er jo et umulig tema å ta opp med dem, sa 36-åringen i retten.

36-åringen forsto at han var pedofil i slutten av tjueårene:

Les flere saker fra Avisa Nordland her

(ANB)

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag