Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har aldri møtt så mye ondskap i hele mitt liv

Kjendisadvokaten vant en knusende seier i retten.

Kjendisadvokat Mona Høiness har vunnet rettssaken mot slektningene til det barnløse ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Arveoppgjøret har en verdi på omlag 100 millioner kroner.

Det er byfogden i Oslo som har avsagt dom i skiftetvistsaken.

Høiness: - Ondskap
Til Nettavisen forteller Høiness følgende:

- Jeg har aldri møtt på så mye ondskap i hele mitt som jeg har gjort i forbindelse med denne saken. Det er synd at Synnøve måtte gå igjennom belastningen og sjikanen de siste årene før hun døde. Både fra familien og Kapital, sier advokaten.

Høiness forteller at avdøde Synnøve fikk med seg alle skriveriene i tiden før hun døde.

- På sine siste år ble hun plaget av familien og fikk med seg alle skriveriene i mediene. Synnøve var redd jeg skulle komme til å gi opp kampen, sier hun.

Søksmålet kom fordi Høiness ble oppnevnt som enearving til den avdøde enkefrua.

Yvonne Larsen: - Helt riktig dom
I dommen fra Oslo tingrett heter det at testamentet til «Synnøve Alver Urdahl kjennes gyldig».

- Det er en helt riktig dom. Retten har konstatert at Synnøve Urdahl ikke var dement og at det var helt naturlig at hun testamenterte sine eiendeler til Høiness. Retten aviser at Mona Høiness på noen måte har opptrådt utilbørlig, sier advokaten til mona Høiness, Mette Yvonne Larsen, til Nettavisen.

Hun forteller at Høiness vant på alle punkter, med sakomkostninger.

- Saksøkerne må betale sine egne og våre saksomkostninger, som er på til sammen vel 2,5 milioner kroner, sier Yvonne Larsen til Nettavisen.

Testamentets gyldighet ble bestridt av slektningene til Urdahl, deriblant barna til Per Urdahls bror. De mente at Synnøve Urdahl var dement da hun skrev testamentet som ga Mona Høiness alt.

Saksøkerne er dømt til å betale saksomkostningene til Mona Høiness på mer 730 000 kroner innen to uker.

Dattera i huset
Slektningenes advokat, Fred Gade, uttalte da saken startet at de ville vise at avdøde Synnøve Alver Urdahl hadde en kognitiv svikt da testamentet ble skrevet.

- Også øvrige omstendigheter vil belyses, sa slektningenes advokat, Fred Gade, i sin innledning da rettsaken startet.

Mona Høiness har ved flere anledninger understreket sin nære tilknytning til Urdahl-familien, og da spesielt Synnøve som hun hjalp med alt fra daglige ærender til legebesøk. Høiness har sagt at hun var som en datter i huset hos Urdahl-ekteparet gjennom flere tiår.

- Per gråt da jeg sluttet hos han i 1986. Han ønsket så gjerne at jeg skulle fortsette å arbeide hos han, men jeg hadde sagt klart ifra at jeg ønsket å jobbe med strafferett, sa Høiness, da hun ble spurt av sin advokat om hvordan hun ville beskrive sitt forhold til det avdøde ekteparet.

Nettavisen har så langt ikke lyktes i å komme i kontakt med med slektningenes advokat, Fred Gade.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot