Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har en betalt, moderne mann (19)

Slik får Julie B. Voldberg (H) hverdagen til å gå rundt.

Kvinnepolitisk leder i Høyre, Julie Brodtkorb Voldberg, går fredag ut og rister i den norske mannen.

- Det er på tide at den moderne mannen, som nyter pappaperm og som lager gourmetmat på lørdagene, tar mer hverdagsansvar. Kvinner må slippe menn til, mens menn må ønske å ta et større ansvar hjemme. De mangler ikke et gen for vasking, sier Voldberg til VG.

Hennes utgangspunkt er at mens kvinners sykefravær øker drastisk, opplever mennene det motsatt - og at mennene derfor må komme mer på banen.

Les også: - Husarbeid er mer enn gourmetmat

- Jeg har en betalt moderne mann...
- Hvordan får du alle gjøremålene dine til å gå rundt i en travel hverdag med mange barn?

- Jeg har god hjelp i at min mor ble pensjonist da jeg ble alene. Jeg er også i den situasjon at jeg blant annet annenhver helg ikke har barn. Da kan jeg få gjort unna mye både jobb og praktiske gjøremål. I tillegg har jeg en svensk gutt på 19 år som jobber noen timer hos meg hver uke. Så du kan si jeg har en betalt moderne mann...., sier Voldberg til Nettavisen.

Julie Voldberg ble separert fra investor Tor Axel Voldberg i fjor.

- Høyre for vanlige folk
-Hva er fordelene med hushjelp/au pair kontra at mannen bidrar mer hjemme?

- Hjelp i hjemmet kan avlaste familien. Få familier har likevel i dag økonomisk mulighet til det, og Høyres politikk retter seg mot vanlige folk. For dem som har hjelp i hjemmet er det likevel mange oppgaver som ikke kan få/ønsker å outsource i en familie; barn, organisering, kjøring til aktiviteter med mer. Her må det deles om ikke kvinnene skal bli dobbeltarbeidende, sier Voldberg til Nettavisen.

- Peker på noe vesentlig
Professor i statsvitenskap ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener Voldberg tar opp et vesentlig poeng.

- Hvis blinken her er menn som ikke tar sin del av ansvar for eksempelvis syke barn, har hun rett. Hun peker på noe som er veldig vesentlig i norsk likestillingsdebatt, nemlig hvilke diskusjoner som utspiller seg i morgentåka ved frokostbordet når et barn plutselig blir syk, sier Todal Jenssen, til Nettavisen.

- Hun peker på sentrale virkemidler for å justere bildet, og da kommer vi ikke unna menns holdninger, sier han.

- Markerer seg inn mot 2013
Høyre vedtok etter lang debatt på landsmøtet i fjor å fjerne fedrekvoten.

- Hvis blinken derimot er delegatene på Høyres landsmøte, markerer hun seg mer som en markant og kontroversiell - og hvis det blir blå-blått flertall i 2013, kan hun bli en sentral barne- og likestillingsprofil.

- I så måte kan dette være en viktig søknad i en blå regjering, mener professoren.

Voldberg har ikke noen kommentar til Todal Jenssens politiske fremtidsvyer, ut over at det «høres hyggelig ut, det» - like før hun haster inn til Høyres landsmøte, som finner sted i Oslo i helgen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken